Bağışıklık sisteminizin zayıfladığı soğuk kış günlerinde nezle ve üşütmeye nedeniyle oluşan balgamı geçiren doğal öksürük şurubu tarifi hazırladık. Evde yapabileceğiniz bu tarif ile hastalıkları daha rahat atlatabilirsiniz.

Soğuk algınlıklarında ve üşütmelerde yoğun ve şiddetli öksürük görülebilir. Genellikle ağrıları hafiflemesi için ılık bitki çayları destekleyici tedavi olarak kullanılır. Adaçayı ve ıhlamur çayı soğuk algınlığına iyi gelebilir. Bitki çaylarının dışında kendinize doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz. Evdeki malzemeler ile kış aylarında kendiniz için tamamen doğal içerikli bir öksürük şurubunu deneyebilirsiniz. Göğüsteki ağrıyı azaltan, boğaz ağrısını yumuşatan bu şurubun tarifini paylaşıyoruz.

balgami_geciren_dogal_oksuruk_surubu.jpg


Evde Doğal Öksürük Şurubu

Yarım litre su

2 tane muz

2 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı

Muzun kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Muzun içine ılık suyu dökün ve üzerini kapatın. Ortalama 30 dakika bekleyin. Karışım tamamen soğuduktan sonra balı ekleyebilirsiniz.

Bu karışımı 4 ya da 5'e bölerek bir gün içinde içmeniz gerekiyor. Her gün taze olarak hazırlamalısınız.

Hazırladığınız ev yapımı şurubu 5 gün boyunca içmeye özen gösterin.

Yüksek oranda şeker içeren bir karışım olduğu için diyabet hastalarının içmesi uygun olmayabilir.

Soğuk algınlığınız inatçı bir hal aldıysa kısa süre içinde doktora danışmalısınız. Evde hazırlanan karışımla doğal destekleyici ve iyileşmeyi hızlandırıcı formüllerdir. Doktorunuzun önerdiği ilaçları mutlaka kullanmalısınız.
  • Beğen
Reactions: mugellas