Battaniyeler üzerinde kılıf kullanılsa da alerjiye neden olan akarlar barındırabilir. Düzenli olarak yıkanması gereken bu tekstil ürünlerinin doğru yıkanma biçimini hazırladık.

Battaniyenizi elde yıkayabilirsiniz. Uzun ve yorucu bir işlem olmasından dolayı zorlanabilirsiniz. Küçük hacimli bir çamaşır makinanız varsa bu yöntem işe yarayabilir. Büyük bir leğen içinde ya da küveti suyla doldurun ve sıcak suyun içinde battaniyeyi birkaç saat bekletin. Sonra yıkayın ve iyice sıkın.

Çamaşır makinasında battaniye yıkamak oldukça kolaydır. Çok büyük olmayan battaniyeleri çamaşır yıkar gibi yıkayın ve yumuşatıcı kullanın. Makinanın iyi duruladığından emin olmalısınız. İyi durulanmaması cilt sorunlarına neden olabilir.

Elde ve çamaşır makinasında yıkadıktan sonra açık havada kurutun. Nemlenme küf sorunu yaratabilir. Düz zeminlerde kuruması süresi uzamış olacaktır. Birkaç saatte bir battaniyeyi çevirebilirsiniz.

Battaniyenizi kuru temizlemeye gönderebilirsiniz. Hassas bir kumaşa sahip olan battaniyeler için kullanışlı bir yöntem olacaktır. Kuru temizlemeden geldikten sonra evde de birkaç saat havalandırmalısınız.