Beyaz eşyalar en az 5 kullanılması gereken ürünlerdir. Kullanıma bağlı olarak bu süre çok daha uzun yılları bulabilir. Bu eşyaları satın almadan önce bilmeniz ve satışta dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. İdeal beyaz eşya seçimi nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmesi gerekir.

elektrikli_supurge.jpg


Elektrikli Süpürge


Yıkamalı makinaların düzenli temizlenmesi gerekir. İyi temizlenmediğinde koku yaratabilir. Antibakteriyel özelliğe sahip ürünler ise istenilen etkiyi yaratmayabilir. Dikkatli seçilmesi gerekir. Antibakteriyel özellik popüler bir konu olduğu için tüm satışlarda anlatılır.

buzdolobi_alirken.jpg


Buzdolabı

Hava iyonlarının, gıdaları daha uzun süre taze tuttuğu ve mikrop üremesini engellediği söylenir. Bu kesin kanıtlanmış bir durum değildir. Antibakteriyel kapakların kısa süre içerisinde etkisi geçebilir. Ayrıcı gıdalardaki mikropları öldüren bir özellik değildir.

camasir_makinasi_alirken.jpg


Çamaşır Makinası

Kullanmayacağınız özelliklere sahip makina almaktan kaçınmalısınız. Çamaşır kurutmaya uygun yeriniz yoksa kurutma özellikli makina tercih edebilirsiniz. Kurutma özelliğinin mutlaka bulunmasına gerek yoktur. Bu özellikler fazla enerji tüketilmesine neden olabilir.

bulasik_makinasi_alirken.jpg


Bulaşık Makinası

Büyük makinalardan kaçınmalısınız. Yer ve enerji israfına neden olabilir. Uzaktan kumadan edilebilen makinalara özel bir nedenden dolayı ihtiyacınız yoksa almanıza gerek olmayacaktır.

firin_alirken.jpg


Fırın

Modern fırınlarda belirli yemeklerin pişirilmesine izin veren programlar bulunur. Kullanışlıdır ancak tekrardan kendiniz ayarlamanız gerekir. Kendisini temizleyebilen fırınlar ise daha fazla enerji tüketimine neden olur.