Alerjik reaksiyonların tedavileri yapılmazsa ya da neden olan etken bulunmazsa ilerleyen dönemlerde ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. En belirgin alerji belirtilerini sizin için hazırladık. Sizde de bu belirtiler varsa doktora gidip ayrıntılı bir alerji testi yaptırmanız gerekir. Alerjinin kesin çözümü neden olan etkeni bulmak ve yaşam şartlarında değişiklik yapılmasıdır.

Öksürük ya da Hapşırma

Grip ya da nezle olmadığınız zamanda burun akıntısı, öksürme ve hapşırma problemi yaşıyorsanız bu bir alerji belirtisi sayılabilir.

Deri Döküntüsü

Sinek ısırığı gibi kaşınan ve sizi rahatsız eden deri döküntüleri herhangi bir maddeye karşı alerjiniz olduğu anlamına gelir. Bu kaşıntılar dayanılmaz bir hal aldığında kaşıyıp yara haline getirmemek için en kısa zamanda doktora gidin.

Kaşıntılı ya da Şişen Göz Kapakları

En yaygın alerjik reaksiyonlardan biri kaşıntılı ve sulu gözlerdir. Bu belirti çoğunlukla polen veya hayvan tüyü ile temasa girdiğinde ortaya çıkar.

Bu belirtiler varsa doktora başvurmalısınız. Son dönemde tükettiğiniz gıdaları da doktorunuzla paylaşmanız gerektiği için doktor ziyaretinden önce neler tükettiğinizi not edebilirsiniz.