Burun tıkanıklığından kolayca kurtulmanızı sağlayacak yöntemleri paylaşıyoruz.

Sinüzit, alerji ya da grip gibi enfeksiyonlardan dolayı tıkanan burun günlük hayatınızı etkiler. Baş ve göz ağrılarına neden olabilir. Doğru yöntemler ile burun tıkanıklığından kurtulabilirsiniz. İşte basitçe uygulayabileceğiniz yöntemler.

burun_tikanikligi_hemen_gecirme (1).jpg


Kaşların Arasına Masaj

Kaşlarınızın tam ortasına hafifçe birkaç dakika masaj yapabilirsiniz. Sert masaj daha fazla baş ağrısına neden olabilir dikkatli olun. Bu mukoza tabakasının kurumasını engeller.

burun_tikanikligi_hemen_gecirme (2).jpg


Burun Sinüslerine Masaj

1-2 dakika boyunca burnunuzun kanatlarına dairesel hareketler ile masaj yapın. Bu masaj daha rahat nefes almanızı sağlayacaktır.

burun_tikanikligi_hemen_gecirme (3).jpg


Burun ve Dudak Aranıza Masaj

2-3 dakika boyunca yumuşak hareketlerle üst dudak ve burnunuz arasındaki noktaya masaj yapın. Dudak bölgesine uygulanan masaj burun şişliğini de önüne geçmiş olur.

burun_tikanikligi_hemen_gecirme (4).jpg


Havayı Nemlendirin

Bulunduğunuz ortamın nem oranı % 40'dan az olduğunda burunda kuruma olması normaldir. Özellikle hasta olduğunuz dönemlerde ortamın neminde dikkat edin. Kış aylarında kalorifer peteklerinin üzerine bir kase su bıraktığınızda kurumayı engellemiş olursunuz.

burun_tikanikligi_hemen_gecirme (5).jpg


Burnunuzu Isıtın

Sıcak bir havluyu burnunuzda birkaç dakika beklettiğinizde yumuşamaya neden olur ve sinüslerin kurumasını engellemiş olursunuz. Kullanacağınız havlunun cildinizi yakmayacak sıcaklıkta olması gerekiyor.

burun_tikanikligi_hemen_gecirme (6).jpg


Burun Akıntısının Nedeni Alerji İse Egzersiz Yapın

Kalp atış hızınız yeterince arttığında ve vücudunuz ısınacağı için burun mukusu akışkan hale gelir ve rahatlama sağlar. Alerjik rinit ile baş edebilmek için 15 dakikalık fiziksel aktivite yeterlidir.
  • Beğen
Reactions: oflumete