2018 ranza modelleri, sezonun en canlı renkleri ve tasarım fonksiyonlarıyla sunuluyor. İkiz kardeşler veya çok çocuklu aileler için kurtarıcı olan ranzalar, oyun odası konseptlerinde tasarlanıyor. Kaydıraklı, çadırlı, top havuzlu, dolaplı veya açılabilir fonksiyonları ile çok şık modellerde sunuluyor.

Çocuk odaları dekore edilirken dikkat edilmesi gerekenler;

cocuk_odalari_ikinci_kardes-3-600x398.jpg


  • Zemin ve Duvarlar
Yatak odası tasarımları ve bebek odalarında zemin kaplamaları öncelikli faktördür. Çocuk odalarında halıfleks kullanmak daima avantajlı ve konforludur. Özellikle emekleme ve yürüme çağındaki bebekler için güvenli ve sağlıklıdır.

Duvar renkleri pastel tonlarında seçilmeli, aydınlık sağlayacak renklerle uygulanmalıdır. Duvar kağıtlarında ise kumaş dokulu veya düz kağıtları tercih etmek, dikkat dağınıklığının önlenmesini sağlar.

cocuk_odalari_ikinci_kardes-2-600x398.jpg


  • Halı ve Perdeler
Hangi oda hangi renk olmalı konusunda, tüm dekorasyonlarda halı ve perde genellikle kombin edilerek kullanılır. İkisi birbirine renk uyumu olacak şekilde seçilir. Çocuk odalarında cinsiyete göre veya mobilyaların rengine göre perdeler seçilebilir. Güneş koruyucu beyaz tercih edilmeli, içeri mümkün olduğunca doğal aydınlatma ve gün ışığı akışı sağlanmalıdır. Halılarda anti bakteriyel tercihler daha doğru seçimler olabilir.

cocuk_odalari_ikinci_kardes-1-1-600x399.jpg


  • Mobilyalar
Dekorasyon önerileri değerlendirilerek, bebek ve çocuk odası mobilyaları seçilebilir. Hem tek çocuklarda hem de birkaç çocuklu evlerde ergonomik ve fonksiyonel olarak tasarlanan karyola modelleri tercih edilmelidir. Beşikten çocuk yatağına dönüştürülebilen, ranzadan oyun bahçesine dönüştürülen modüler mobilyalar, 2018’in en trend modelleri arasında.

Organik temalar, bebek özeninde yapılan mobilyalar, kız çocuklarına pamuk şeker tatlığında mobilyalar veya erkek çocuklar için araba yatak modelleri seçilerek, tarz alanlar oluşturabilirsiniz. Çift veya üç yataklı ranzalar, çok çocuklu aileler için tasarım harikasıdır.

Çocuk Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Tıklayın !
Bebek ve çocuk odası hazırlamak için Tıklayın !
Çocuk Oyun Odası Modelleri Tıklayın !
Erkek Çocuk Odası Modelleri Tıklayın !
Kız Çocuk Odası Modelleri Tıklayın !