Dünya üzerinde çok eski olmayan içecek ürünlerinden biri de koladır. İçerisindeki asit ve kimyasallar içeren kola vücuda zarar verir. Sağlık sorunlarına neden olabilir. Beslenme alışkanlığınızdan çıkarmanız gereken kolanın zararlarını sıraladık.

Kolanın Zararları

vitamin_eksikligi.jpg


Vitamin Eksikliği

Kafein içerisindeki bir diüretik etkiye sahip fosforik asit, içtikten 60 dakika sonra vücudunuzdaki besinleri ve vitaminleri yıkamaya başlar.

dis_erezyonu.jpg


Diş erozyonu

Kolanın yüksek asitli ve şekerli içerikleri diş minesinde bozulmalara neden olur. Vitamin eksikliği ve düşük kalsiyum dişleriniz çürümesini hızlandıracaktır.

anksiyete.jpg


Anksiyete

Uykusuzluğun yanı sıra kaygı, kafeinin tüketilmesinin bir yan etkisidir. Ayrıca kolanın bağımlılık yaptığı kanıtlanmıştır, bu nedenle azaltmaya karar verdiğinizde baş ağrısı, sinirlilik, yorgunluk veya hatta depresyon yaşayabilirsiniz.

obezite.jpg


Obezite

Bağışıklık ve kardiyovasküler sisteminizdeki yanı sıra, kalsiyum eksikliği yüzünden zaten zayıflamış olan eklemleriniz ve kemiklerin üzerindeki baskıyı arttırır. Vücudunuzda yağ birikmesine neden olabilir.

cilt_problemleri.jpg


Cilt Problemleri

Tüketilen kola, içerisinde şekerin yüksek olması nedeniyle vücutta yıpratıcı bir etkiye sahiptir. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü arttırır. Cilt yaşlanmasını hızlandırır.

kalp_kan_problemleri.jpg


Kalp ve Kan Problemleri

Kötü kolesterol düzeyinin artması kalp krizi olasılığını artırır. Günde 1 bardak kola içiyorsanız yüksek tansiyon sorunu yaşarsınız. Her gün kola içen kişilerde tip 2 diyabet gelişme olasılığı daha yüksektir.

kanser_kola_zararlari.jpg

Kanser Riski

Kolanın içerisinde bulunan sağlığı olumsuz yönde etkileyen moleküller sağlık açısından zararlıdır. Kanser riskini arttırabilir.

kola_zararlari_bobrek_yetmezligi.jpg


Böbrek Yetmezliği

Kola sadece işlenmiş şeker değil tatlandırıcılar da içerir Böbrek sağlığı üzerinde olumsuz etkileri vardır.
  • Beğen
Reactions: IsikOlsun