Orta ve Güney Amerika, Meksika, Malezya ve Endonezya'da yetiştirilen kaktüsgillerden olan bu bitki ülkemizde de sıkça tüketilmeye başlandı. Pitaya meyvesinin diğer isimleri ise pithaya, çilek armudu, kaktüs meyvesidir. Beyaz ve pembe ve kalın bir kabuğa sahip olan bu meyvenin tüketimi sağlık için oldukça faydalıdır.

pitaya_meyvesi_nasil_yenir.jpg


Pitaya kaktüsgillerden bir meyve olduğu için zor şartlara dayanıklı bir meyvedir. Eksi 40 dereceye kadar bozulmadan kalabilir. Meyvenin kendi içinde bulunan küçük tohumların tüketilirken temizlenmesine gerek yoktur. Üst kabuğunun soyulması yeterlidir.

Pitaya meyvesi içerisinde yüksek miktarda C vitamini barındırır. Kış aylarında bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur. Günlük C vitamini ihtiyacınızın önemli bir kısmını karşılar. C vitamini ile cildin güzelleşmesini sağlar. Cilt yüzeyinde oluşan matlığı alır.

Antioksidan bakımından da zengin olan bu meyveyi düzenli olarak tüketmek hücre hasarının önüne geçer. Organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Cildin genç kalmasını sağlar.