Güzel bir gülümseme kişinin sahip olabileceği en çekici özelliklerinden biridir. Fakat sigara, çay , kahve içmek ve düzensiz diş bakımı dişlere zarar vermektedir. Masum görünen günlük alışkanlıklarımız aslında diş plağı gibi sorunlara neden olmaktadır. Diş plağı temizlemek ve çıkarmak için doğal yöntemleri sizlerle paylaşacağız.

Karbonat_ile_dis_tasi_dis_plagi_dis_beyazlatma.jpg


Karbonat

En kolay ve basit yöntemlerden biri karbonat ile diş temizlemektir. Bir çorba kaşığı tuz ve bir çorba kaşığı karbonat tozunu karıştırın. Diş fırçanızı ıslatın ve karışıma daldırın.Daha sonra her zamanki gibi dişlerinizi fırçalayın beyazladığını göreceksiniz.

aloe_vera_ile_dis_plagi_temizleme.jpg


Aloe Vera ve Gliserin Diş Plak Temizleme Macunu

Daha güçlü bir doğal karışım yapalım ve dişlerimizi temizleyelim.
  • Bir fincan su
  • Yarım fincan karbonat
  • Bir çorba kaşığı Aloe vera jeli
  • 4 çorba kaşığı bitkisel gliserin
  • Bir çorba kaşığı limon yağı
Bu karışımla dişlerinizi fırçalayın ve birkaç dakika içinde dişleriniz daha beyaz, daha parlak ve sağlıklı görünecektir.

portakal_kagubu_dis_beyazlatma.jpg


Diş Minesi Temizlemenin Bir Diğer Doğal Yolu Portakal Kabuğu

Portakalı yedikden sonra kabuğunu atmayın dişlerinize sürtün bu sayede diş mineleri kolayca temizlenecektir. Portakal kabuğunu sürtmenin faydası dişleri beyazlatır lekeleri önler ve bakterilerle savaşmada yardımcı olur. Portakal kabuğunu ile dişlerinizi ovaladıkdan sonra biraz su ile durulayın. Kolay ve basit yöntem :) Denedikden sonra yorumlarınızı bekliyoruz...

susam_tohumu_dis_plak_temizleme.jpg


Susam Tohumu Taneleri ile Diş Plaklarını Temizleyin !

Bir avuç susam tohumu alıp bir kaç dakika boyunca çiğneyin. Ve işlem bitince tükürün. Daha sonra kalan susam tohumlarını çıkarmak için diş fırçası kullanın ve durulayın. Bu işlem diş plakasını nazikçe çıkarmanın kolay bir yoludur.

dis_maskesi_dis_bakimi.jpg


Diş Plak Önleyici Doğal Macun Yapımı

Diş plaklarını önlemek için yapacağımız doğal macun için öncelikle domates, çilek ve portakal gereklidir. Bu malzemeleri ezerek lapa haline getirin ve macunumuz oluşacaktır. Elde ettiğimiz macunu dişlerinizin üzerine koyun 6 dakika bekletin daha sonra durulayın. Bu sayede ağzınızdaki bakterileri öldürür ve nefesinizi güzelleştirir. Hızlı ve kolay yöntemdir.

Dis_temizleyen_plak_cikaran_sirke_tarifi.jpg


Sirke ile Temizleme

Bu lezzetsiz bir çözümdür ancak en iyi temizleme yöntemlerinden biridir herhangi bir zararı olmaz ve dişlerinizi temizler.
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • bir yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı su
Malzemeleri birleştirin, durulayın ve maksimum etki için birkaç gün boyunca tekrarlayın.

Umarız bu tariflerle yardımcı olabilmişizdir. Sizin doğal diş plağı temizleme tarifleriniz yöntemleriniz var ise paylaşırsanız seviniriz. :)

Diş Minesine Zarar Vermeden Evde Diş Beyazlatma için Tıklayın !
Portakal kabuğu tozu ile diş taşı temizleme ve diş beyazlatma için Tıklayın !
Beyaz ve çürüksüz dişlerin sırrı! Susam kürü için Tıklayın !
  • Dis_temizleyen_plak_cikaran_sirke_tarifi.jpg
    Dis_temizleyen_plak_cikaran_sirke_tarifi.jpg
    67,5 KB · Görüntüleme: 556