Halk dilinde greçka olarak bilinen karabuğday diyet listelerinin vazgeçilmez karbonhidrat kaynaklarından biri oluyor. Diyetisyenlerin gözdesi! karabuğday faydaları nelerdir? Diyetlerde neden karabuğday unu yenmelidir?

Diyetisyenlerin kilo vermek isteyenlere önerdiği karabuğday unu ile yapılmış besinlerin sağlık açısından birçok faydası vardır. Yüksek lif içeriği ile uzun süre tok kalmayı sağlayan ve sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlayan karabuğdayın sağlık ve diyet açısından yararları nelerdir?

Diyette Neden Karabuğday Önerilir?


Karabuğday ismi ile anılan greçka bitkisi buğday ailesinden değildir. Tahılgillerden bir bitkidir. Hafif aroması vardır. Magnezyum, bakır, fosfor, B1, B2 vitaminleri açısından zengindir. Diyette karabuğdaydan yapılmış gıdalar verilmesinin en önemli nedenleri arasında düşük kalorili beslenme döneminde görülen vitamin ve mineral eksikliklerinin tamamlanması ihtiyacıdır. Enerji verme özelliği ile diyette güçsüz ve halsiz hissetmenizin önüne geçer.

karabguday_zayiflama_diyet.jpg


Karabuğdayın Sağlık Açısından Diğer Faydaları

Pirinç ve bulgurdan daha sağlıklı karbonhidratlar içerir,

Gluten hastaları tüketebilir alerji oluşturmaz,

Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur,

Yüksek kolesterole düşürür,

Tansiyonun dengelenmesini sağlar,

Yüksek oranda potasyum içerir ve kas kramplarına iyi gelir,

İçerdiği kolin maddesi ile karaciğer yağlanmasını azaltır,

Bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olur,

Karabuğdayı pilav olarak ya da unun elde edilmiş ekmek olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Diyetlerinizde karabuğday lapası ile kahvaltı yapabilirsiniz.