Diz ağrıları günümüzde genç sadece yaşlılarda değil birçok genç insanda da görülen bir durumdur. Şiddetli ağrı ve kramplara neden olan diz ağrılarını hafifletmek için evde basit tedavi yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Diz Ağrılarını Geçiren Tedavi Yöntemleri

diz_masaji.jpg


Diz Masajı

Diz masajı diz ağrılarınızın hafifletilmesine yardımcı olur ancak dikkatli bir şekilde uygulanması gerekir. Dizlerinizdeki sorunun ne olduğunu bilmeden uygulayacağınız masajlar dizin daha kötü bir duruma gelmesine ve ağrıların artmasına neden olabilir.

epsom_tuzu.jpg


Epsom Tuzu

Rahatlatıcı ve gevşetici özelliklere sahip olan epsom tuzu ve su ile doldurulmuş küvetin içinde en az 20 dakika beklemelisiniz. Epsom tuzu uygulamasını haftada en az 3 defa yapmalısınız.

sicak_havlu_masaji_diz_agrisi.jpg


Sıcak Havlu

Dizi gevşetmek için sıcak havlu uygulamasında bulunabilirsiniz. Sıcak havlu uygulamasını da doktorunuza danışmadan yapmamalısınız. Diz sorunlarına göre tedavi edici ya da arttırıcı etki gösterebilir.

hardal_yagi_diz_agrisi_masaji.jpg


Hardal Yağı Masajı

Bacaklarınızın rahatlamasını sağlamak için düzenli olarak hardal yağı masajı yapabilirsiniz. Hardal yağı masajını gece yapmanız gerekir.

zencefil_cayi_diz_agrisi_gecirir_mi.jpg


Zencefil Çayı Tüketin


Bağışıklık sisteminin korunması ve romatizmanın azaltılması üzerinde etkili olan zencefil çayını tüketebilirsiniz. Günde bir ya da iki fincan tüketmeniz yeterli olacaktır. Tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz.

zeytin_yagi_ile_diz_masaji.jpg


Zeytin Yağı Masajı

Saf zeytin yağı masajı ciltteki gerginliği alır ve kasların rahatlamasını sağlar. Cilde zararı olmayan zeytin yağı masajını günde iki ya da üç kez tekrarlayabilirsiniz.

zerdecal_diz_agrisi_nasil_gecer.jpg


Zerdeçal Tüketin

Zerdeçal ağrıları azaltan ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan doğal bir besindir. Yemeklerinize ya da çayınızda birkaç tutam ekleyerek tüketebilirsiniz. Sıcak su, yarım çay kaşığı zerdeçal ve balı karıştırıp günde bir fincan tüketebilirsiniz.