Adet geciktiren çaylar nelerdir sorusu birçok kadının merak konusudur. Periyotları düzenli olmayan ya da adet olmanın bazı planları etkileyecek olması durumunda birçok kişi adet geciktirmek adına yöntemlere başvurmaktadır. Ancak adet geciktiriciler için öncelikle bitkisel yöntemler kullanılması önemlidir. Bunun nedeni piyasadaki adet geciktirici hapların beraberinde birçok sorunu ve yan etkiyi de getirmesidir. Bu tip ilaçlar son çare olmalı ve yılda 1’den fazla kullanılmamalıdır.

İlaç Kullanmadan Adeti Ertelemek:
Adet geciktirme yolları denilince akla ilk ilaç gelse de, ilaç kullanmak hormonlarınızı büyük ölçüde değiştirir ve çeşitli yan etkileri de beraberinde getirir. Bu açıdan ilaç kullanmadan evvel bitkisel yöntemlere bir göz atmanız çok daha iyi olacaktır. İlaç kullanmadan adet ertelemek isteyen her kişi, bitkisel çaylarla tanışır. Bu çayların kullanımında alerjik reaksiyonlar ve çeşitli riskler vardır. Bu sebeple öncelikle doktorunuza danışmanız çok daha faydalı olacaktır.

regl_geciktirici_bitki_caylari-600x405.jpg

Adet Geciktirici Bitki Çayları

Hangi Bitki Çayları Adet Geciktirir?
Adet geciktirme ilaçsız da yapılabilmektedir. Bunun için bitki çayları dostunuz olacaktır. Adetinizi geciktirmek istediğinizde tüketebileceğiniz bazı bitki çayları bulunur. Bu bitki çaylarını kullanmadan evvel alerjik reaksiyonlar vermeyeceğinizi bilmeli ve uygun dozajlarda tüketmelisiniz. Özellikle bazı çaylar, hamilelikte düşük gibi faktörlere de sebebiyet verebilmektedir. Adet geciktirmek için kullanabileceğiniz bitki çayları şu şekilde sıralanır:

  1. Zencefil
  2. Civanperçemi
  3. Tarçın
  4. Maydanoz
  5. Biberiye
  6. Böğürtlen Yaprağı
  7. Karpuz
En çok kullanılan adet geciktirici bitki çayları bu şekilde sıralanmaktadır. Bu çayların adet geciktirme özeliği, içerisindeki salgıların hormonlara etkisiyle yaşanmaktadır. Ancak maydanoz çayının adet geciktirme özelliği diğerlerine göre çok daha az rastlanır. Aksine bazen erken adet görülmesine de sebebiyet vermektedir. Adet geciktirmek için ne yapmalıyım diyen kişiler kimyasal yollara mecbur kalmadıkça başvurmamalı, ilaç yerine doğal bitki çayları tercih etmelidir. Bitki çaylarını günde 2-3 fincandan fazla içmemeli ve çayları tüketmeden evvel bu çaylara dair bir alerjinin olmadığından emin olmamalıdır. Ayrıca hamilelik, çocukluk gibi durumlarda da bitki çayı kullanılmadan evvel bir uzmana danışılması gerektiği önemle önerilmektedir.

Adet Geciktirmek İçin Tarçın Kullananlar Tıklayın !

Adet Geciktirme Hapı Kullanan Var mı? Tıklayın !

Doğal Adet Geciktiriciler Tıklayın !

Tarçın gerçekten adet geciktirir mi? Tıklayın !

Adet Düzenleyici Bitkiler Tıklayın !

Adet Söktüren Kürler Tarifleri Nelerdir? Doğal Adet Söktürücü Tıklayın !