En etkili diyetler arasında sunulan ve hızlı zayıflama sağlayan Dukan diyeti, protein ağırlıklı bir diyettir. Fakat diğer diyetlerde olduğu gibi uzman kontrolünde yapılmalı ve sağlıksız belirtiler oluşursa doktora başvurulmalıdır.

Dukan diyetinde, karbonhidrat alımı azaltılır ve kaldırılır. Bedenin ihtiyacı olan karbonhidrat tam manasıyla alınmaz ise fiziksel dengede sorunlar oluşabilir.

dukan_diyet_listesi-600x300.jpg


Dukan Diyeti Özellikleri
Diğer diyetlerden farklı olarak 100 çeşit besin ve yiyecek ile oldukça çeşitli bir diyettir. Üstelik aç kalmadan sınırsız şekilde yeme seçeneği sunan dukan diyetinde, hızlı sonuç elde edilebilir.

Dukan diyeti ile hızlı kilo verme ilk 5 günde sağlanır. Ortalama 2 ya da 3 kilo, diyetin başlangıcında verilerek, hızlı başlangıç sağlanır. İlk 10 günde, proteini yüksek olan süt ürünleri, et ve yumurta ile vücut daha güçlü hale getirilirken, yağ yakımı sağlanır.
Diyabet ve kolesterol türü hastalıkları olan kişilere dukan diyeti önerilmez. Ayrıca uzun süreli bir diyet programı olduğu için, kısa süreli diyet düşünen kişilere de önerilmemektedir.

Dukan Diyeti Deneyimlerimiz için Tıklayın !

Dukan Diyeti Listesi Tıklayın !

Sorularla Dukan Diyeti için Tıklayın !

Dukan Diyeti – Yaşanmış bir diyet hikayesi :) Tıklayın !

Dukan Diyeti Nasıl Yapılır? Dukan Diyetinde Neler Yenir?