Yaşam alanınızın daha canlı ve içeriye girdiğinizde huzurlu olmasını istiyorsanız doğru eşyaları kullanmalısınız. Özellikle küçük evlerden yapılan yanlış mobilya seçimi, renk tercihlerinin doğru olmaması gibi en sık yapılan dekorasyon hatalarını sizin için sıraladık.

dekorasyon_hatalari (2).jpg


Küçük Eve Büyük Mobilya

Eviniz ya da odanız küçük ise geniş koltuk seçiminden uzak durmalısınız. Seçeceğiniz koltukları kullanışlı olması sizin için yeterli olacaktır. Büyük minderli koltuk kullanmak istiyorsanız bir tane yeterli olur. Kenarlıkları büyük seçimlerden kaçının. Masa ve sandalye seçimlerinde ise küçük ve işlevsel modelleri tercih edebilirsiniz.

Renksiz Evler

Ofis ortamında koyu renkler yerine tek ve açık renk tercih edebilirsiniz. Koyu renkler gün içerisindeki enerjinizi düşürebilir. Evde ise renkli seçimler yapabilirsiniz. Çok renkli duvarlardan hoşlanmıyorsanız yine tek renk kullanabilirsiniz. Aydınlık renkleri tercih edebilirsiniz. Pastel tonlar iyi bir alternatif olabilir.

Az ya da Çok Aksesuar Kullanımı

Aksesuarlar evlere canlılık katar. Çok fazla aksesuar kullanımı göz yorar. Az kullanılması ise evdeki aidiyet duygunuzu düşürebilir. Dengeli aksesuarlar kullanın. Renklerini ise göz yormayacak şekilde seçmeyi unutmayın.

Yanlış Aydınlatmalar

Doğal ışığın yoğunluğuna göre yapay aydınlatma seçmelisiniz. Aydınlatma seçiminde doğru konumlandırma yaptığınızdan emin olun. Son dönemi popüler modası arasında yer alan yemek masasının üzerinde kullanılan aydınlatmaların çok aşağıda olmamasına dikkat edin.