Evde avokado yetiştirebilir misin? Mümkün olup olmadığını ve mümkünse en iyi sonuçları elde etmek için avokadoların nasıl yetiştirileceğini araştırıyoruz.

Kahvaltıda kızarmış ekmek üzerine avokado gibisi yoktur. Avokado yağ oranı yüksektir ancak tekli doymamış yağdır (sağlıklı tür) ve ayrıca birçok vitamin içerirler.

Evde Avokado Yetiştirmek Kolay Mı?​


Saksıda avokado yetiştirmek eğlenceli ve eğiticidir. Daha sıcak iklimlerde daha iyi büyüme eğiliminde olsalar da, küçük bir bilgi birikimi ile başarılı bir şekilde yetiştirilebilirler. Evde avokado nasıl yetiştirileceğini bilmek ister misiniz? Aşağıda bilmeniz gereken her şeyi yazdık okumaya devam edin...

Avokado bitkisi iç mekanda nasıl yetiştirilir?​

evde_avokado_yetistirme_yontemi_saksida.jpeg
Süpermarketten satın aldığınız meyvelerden kendi avokadonuzu yetiştirme fikrini beğendiyseniz, bunu yapmanın birkaç yolu vardır. Her durumda ilk adım çekirdeğini mümkün olduğunca nazikçe çıkarmak ve üzerine yapışan meyve parçalarını ılık suyla yıkamaktır.

1. Kürdan kullanılır​


avokado-kurdanla-suda-filizlendirme.jpeg

Bu tohumdan yeni bir bitki filizlendirmenin en popüler yöntemi onu kürdanla delmektir. Öncelikle hangi ucun yukarı çıktığını anlamak için tohuma bakın. Kökler tohumun dibinden büyür. Alt kısım daha düz iken üst uç biraz daha sivridir. Çekirdeğin meyvenin içinde düzenleniş şekli, size üst ve alt kısım hakkında iyi bir ipucu verir. Üst kısım meyvenin gövde ucuna yakındır. Alt ve üst sorununu çözdükten sonra, çekirdeğin dış kenarlarına üç ila dört kürdan sokun. Bu kürdanlar tohumunuzu bir bardak suda bekletecek şekilde olmalıdır. Hafifçe aşağı bakacak şekilde yerleştirin. Suyu haftada bir değiştirin.

Yaklaşık 30 cm yüksekliğe ulaştığında, uzun ve cılız yerine daha gür hale getirmek için 15 cm boyuna kadar kesebilirsiniz.

Avokado meyvesinin büyümesi ne kadar sürer?​


Meyve yapmaya hevesliyseniz, bitkilerin meyve vermesinin on yıl sürebileceğini ve tohumdan ev bitkisi olarak yetiştirilenlerin çoğunun bu kadar uzun yaşamayacağını bilmelisiniz. Bununla birlikte, bitki olgunlaştığında ve bir metreden uzun olduğunda, bıçakla gövde kabuğunun veya gövdesinin yüzeyini çizerek onları çiçek açmaya teşvik etmelisiniz.

Daha sonra çiçek açarsa, meyve tozlaşması gerekir, bu nedenle gün boyunca böcekleri çekmek için dışarıda güneşli bir yere yerleştirilen saksıdan faydalanabilir. Meyvelerin çiçeklerden gelişmesi bir yıldan fazla sürebilir ve kabuk mora dönene kadar ağaçta bırakılmalı ve daha sonra olgunlaşması için toplanmalıdır.