Kurumuş sakız lekesi nasıl çıkar? Zaman zaman hepimizin başına gelen sakız lekesi nasıl çıkar sorusu hakkında birçok faydalı bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Evde uygulayabileceğiniz birçok basit yöntemle sakız lekelerinden kurtulabilirsiniz. Özellikle kıyafetlere ve koltuklara bulaşan sakız lekeleri çoğu zaman uzun uğraşlar sonucunda temizlenebilmektedir. Ancak bundan sonra basit ve pratik yöntemlerle bu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.

kumastan_sakiz_lekesi_cikarma-600x310.jpg


Kumaşlardan Sakız Lekesi Nasıl Temizlenir?
Evlerinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu yöntemler sayesinde artık kumaşlarınızda sakız lekeleriyle karşılaşsanız bile bu durum sizi korkutmayacaktır. Altın değerinde sakız lekesi çıkarma yöntemleri ise şunlardır;

  • Buzlu Temizleme Yöntemi: Sakızın iyice kurumuş olduğundan emin olduktan sonra; buz yardımıyla sakızın iki tarafına soğuk uygulama yapın. Sakız iyice soğuduktan sonra da hafifçe sakızı sökün. Bu işlem için çubuk kullanabilirsiniz.
  • Ütülü Sıcak Temizleme: Kurumuş sakız lekesinin üzerine kalın bir kağıt koyun. Üzerine orta sıcaklıkta olacak şekilde ütüyü yapın. Bu işlemi birkaç defa tekrarladıktan sonra sakız çıkacaktır.
Hayat kurtaran bu iki yöntem sayesinde kıyafetlerinizden sakız lekesini kolayca yok edebilirsiniz.

kolukdan_sakiz_lekesi_nasil_cikar-600x318.jpg


Koltuktan Sakız Lekesi Nasıl Çıkar?
Koltuktan sakız lekesi çıkarmak içinde tıpkı kumaşlarda uygulanan yöntemler uygulanabilmektedir. Kadife koltuktan sakız lekesi nasıl çıkar? Derseniz, bunun için yine soğuk (buz) yöntemini kullanabilirsiniz. Sakızı iyice soğuttuktan sonra bir bez yardımıyla üzerine ütü sıcaklığını yaklaştırırsanız sakız lekesinden ve sakızdan büyük oranda kurtulursunuz.

Sakız Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar? Tıklayın !

Sakız Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar? Tıklayın !

Zeytinyağı Lekesi Nasıl Temizlenir? Tıklayın !

Ruj Lekesi Nasıl Çıkar, Nasıl Temizlenir? Tıklayın !

Kıyafetlerden Kan Lekesi Nasıl Çıkar? Tıklayın !

Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? Tıklayın !