Eski inanışlardan bugüne kadar gelen evde bereket getirdiğine inanılan eşyaların kullanımı hakkında ilginizi çekecek bilgiler hazırladık. Evinizdeki enerjiyi yükselttiği söylenen o nesneler.

nar.jpg


Nar

Eve bereket ve bolluk getirdiği söylenen bir nesnedir. Genellikle mutfak ve salonda kullanılır. Son dönemde daha fazla popüler bir hale gelmiştir.

nazar_boncugu.jpg


Nazar Boncuğu

Binlerce yıldır kötü enerjiden koruduğuna inanılan bir nesnedir. Eski Türk inançların günümüze kadar gelmiştir. Evin her alanında kullanılabilir. Dışarıdan gelebilecek kötü enerjiyi kovması için kapı girişlerinden daha fazla yer alır. Nazar boncuğu kişilerin üstünde de bulunabilir. Plastik yerine camdan üretilmiş olanları tercih edebilirsiniz.

fil.jpg


Fil

Gücün ve bolluğun simgesi olarak kullanılan bir semboldür. En önemli özelliği ise 7 tane filin birlikte olması gerekir. Böylece eve bolluğun ve şansın geleceğine inanılır.

kaplumbaga.jpg


Kaplumbağa

Başarının sembolü olan kaplumbağa genellikle ofislerde kullanılır. Pozitif enerji verdiğine inanılır.

obje.jpg


Doğal Taşlar

Doğada bulunan taşların yaydığı enerjiden faydalanmak isteyenler evin istediği alanlarında kullanabilir. Ametist, akik, akuamarin en sık kullanılan doğal taşlar arasında yer alır. Satın almadan önce özelliklerini öğrenmeyi unutmayın.