Uyurken kilo verilir mi? Uykuda kalori yakmak mümkün. Gece Uyurken Nasıl Kilo Verilir? Sizlere uyurken kilo verme yöntemleri açıklayacağız.

Zayıflama konuları genelde gündüz saatlerinde yapılacak diyet listeleri ve zayıflama kürler gündüz saatlerine uyarlanır. Fakat gece uykusunda da metabolizmayı hızlandırıp uykumuzda da kilo verebiliriz. Sizlere gece uykusunda kilo vermenize yardımcı olacak yöntemlerden bahsedeceğiz.

Gece Uyurken Nasıl Kilo Verilir? Uyurken Kilo Verme Yöntemleri

Öncelikle akşam yemeğini atlamayın. Genelde en çok diyet hatalarından biri olan akşam yemeğini atlamaktır. Bu durumda vücudunuz bir besin almadan on saatten fazla çalışmak zorunda kalacaktır. Akşam yemeğini uyumadan en az 2 saat önce hafif şeyler yiyin. İdeal akşam yemeği saati 17:00 19:00 arasıdır. Bu sayede sindirim sistemi işini erkenden bitirecektir. Akşam yemeğinden sonra mutlaka 30 dakika veya 1 saat yürüyüş yapmanız kilo vermenize yardımcı olacaktır. Akşam yürüyüşünden sonra sıcak duş yapın. Eğer küvetiniz var ise içini su ile doldurun. Doldurduğunuz küvetin içine lavanta yağı, 100 gram deniz tuzu, 100 gram kabartma tozu ve bir kaşık da zencefil ekleyin. 30 dakika boyunca bu suyun içinde rahatlayın.

uyurken_kilo_verme_zayiflama.jpg


Yatak odanızın rengi acıkmanıza sebep olabilir. Kırmızı sarı gibi renkleri yatak odanızda tercih etmeyin. Bu renkler bilinçaltınıza acıkma sinyali gönderir ve iştahınızı açar. Mavi rengi tercih edebilirsiniz. Yattığınız odanın sıcaklığı ise 18-20 derece olmalıdır.

Yatmadan önce sevdiğiniz bir bitki çayını içebilirsiniz. Özellikle yeşil çayı tavsiye ederiz. Bu çaylar vücudunuzu dinlendirir ve yağ yakımını güçlendirir. Yağ yakan bitki çayları için Tıklayın !

Güzel bir uyku için yatmadan önce manyetik bütün cihazları kaldırın. Gece lambası kullanmayın. Böylece uykunuz bölünmeyecektir. Özellikle beyaz ışık uyku düzeninde ve kilo kontrolünde olumsuz etki ettiği bilinmektedir. En ufak ışık bile kilo alımınızda rol oynayabilir.

Saat 22:00 dan önce uyumaya özen göstermelisiniz. Uyumaya başladıktan sonra 1.5 saat sonra derin uykuda olursunuz. Bu süreçte büyüme hormonu çalışır. Bu çalışan büyüme hormanu enerjiyi doğrudan yağ depolarından alır. Kaliteli bir uyku için en az 6 7 saat uyumaya özen göstermelisiniz.

gece_uykusu_zayiflama_metabolizma_hizlandirma.jpg


Yatak odanızda naneli kokular tercih edin. Bazı kokular bilinçaltınıza acıkma sinyali gönderir. Naneli kokular ise iştahınızı kapatmanız da yardımcı olur.

Uyumadan önce 1 bardak suya 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyin. Bu elma sirkeli su sağlıklı bir kilo verdiricidir.

Unutmadan her gün aynı saatte uyumaya ve uyanmaya özen gösterin. Araştırmalara göre sabah aynı saatte kalkan kadınların farklı saatlerde kalkan kadınlara göre daha zayıf olduklarını gösteriyor. Ne kadar geç kalkarsanız kalorili yiyeceklere eğiliminiz artmaktadır. Sağlıklı kilo vermeler dileriz.

Uyurken kilo verdiren mucize karışım! için Tıklayın !
Dr. Michae Breus 'un Uyku Diyeti :) için Tıklayın !

Yataktan Çıkmadan Yapacağınız Uyku Egzersizleri için Tıklayın !