Genç odası dekorasyonları için sevgili gencin karakteristik özellikleri önemlidir. Hobileri, ilgi duyduğu alanlar ve nelerden hoşlandığı gibi konulara göre mobilya seçimi ve dizayn özellikleri yapılabilir.

genc_kiz_odasi_dekorasyon_fikirleri-600x435.jpg


Genç Kızlar İçin Oda Tasarımı
Ayna mutlaka olması gereklidir. Zarif bedenlerini görmeleri için boy aynası tercih edilmeli ve fakat ışığın yönü iyi ayarlanmalıdır. Gençler genellikle ergenlik dönemi veya sonrası veya sürecinde iken genellikle kendilerine kusur bulur ve kendilerini çok beğenmezler. Aynanın en muazzam açıda konumlandırılması ve çok detaylı ayna olmaması onların daha pozitif olmalarına olanak sunar.

Çalışma masası, makyaj masası mutlaka oda takımında olmalı ve kitaplık ve gardrop fonksiyonel olmalıdır. Kendi düzenini sağlayabilmesi ve özellikle elbise dolabını severek toplaması için, iç askıları, çekmeceleri, dolapları ilgi çekici olmalıdır.

genc_erkek_odasi_dekorasyon_fikirleri-600x463.png


Genç Erkekler İçin Oda Tasarımı
Özellikle genç erkeklerin oda tasarımlarında tv olmamalıdır. Konsol oyunları gibi vazgeçilmez demirbaşları başka odaya yerleştirilmeli, uyku kalitesi ve ders çalışma alanı olarak odası dizayn edilmelidir.

Genç odası tasarımı yaparken, en çok tercih edilen renk tonları beyaz, ekru ve kahve tonlarıdır. Fakat kahve tonları genellikle ağır renkler arasında olup daha hareketsiz ya da enerjisinin düşük olmasına neden olabilir.

Beyaz, ekru, krem gibi açık tonlar hem rahat uyuyup uyanmaları için hem de mental açıdan rahat olmaları için daha çok önerilir.

genc_odasi_mobilyalari_2019-600x362.jpg


Fonksiyonel Mobilyalar
Oda takımlarından ziyade seçenekli mobilya konseptlerini tercih edin. Karyola, elbise dolabı, çalışma masası, ünite, kitaplık, komodinler ve ek parçalarda hem odanın genişliğine göre hem de gencin seçimlerine göre dizayn yapılabilir. Sevdiği renkler, sevdiği mobilya platformları ile kendi hayatını dizayn edebilme özgürlüğü verir. Dönüşebilen ve fonksiyonel kullanım avantajı sağlayan modüler mobilyalar oldukça kullanışlıdır.

Genç Odası Dekorasyonu Tıklayın !

Genç Odaları Renk Seçimi Tıklayın !

2019 Dünya Dekorasyon Trendleri Tıklayın !