Stres, uyku sorunları gibi rahatsızlıklara iyi gelen halk arasında fırıldak çiçeği olarak bilinen bitki ne işe yarar? Gerginliği azaltan çarkıfelek çiçeği faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir? Yan etkileri var mıdır?

İlk çağlardan itibaren çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde bitkiler kullanılıyor. Günümüzde tıbbın gelişmiş olması ve bilimsel yöntemlerle geliştirilen yöntemlere destek olarak kullanılan bitkilerden biri de çarkıfelek çiçeğidir. Anavatanı Güney Amerika olan ve günümüzde dünyanın birçok yerinde kolaylıkla yetişebilen bir bitkidir. Peki birçok faydası bulunan çarkıfelek çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Çarkıfelek Çiçeği Faydaları

Uykusuzluk problemlerine iyi gelir.

Yüksek tansiyonun dengelenmesini sağlar.

Sinirsel spazmların azaltılmasını sağlar.

Stres seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Cinsel gücü arttırma özelliği vardır.

Sinir bozukluklarına iyi gelir.

Rahatlatıcı ve gevşetici özelliği vardır.

Parkinson hastalarının şikayetlerinin azaltılmasına yardımcı olur.

carkifelek_cayi_nasil_tuketilmeli.jpg


Çarkıfelek Çiçeği Nasıl Tüketilir?

2 bardak kaynayan suyun içine bir tutam (1 tatlı kaşığı kadar) çarkıfelek çiçeği tozu ekleyin. Ocağın altını kapatın. 5 dakika demlenmesini bekleyin. Günde 2 bardak tüketebilirsiniz.

Çarkıfelek Çiçeği Yan Etkileri

Doğal bitkilerin hastalıkların tedavisinde doktora danışarak tüketilmesi gerektiğini unutmayın. Günde iki bardaktan fazla tüketilmesi vücutta aşırı uyku isteği ve bilinç bulanıklığına neden olabilir. Dikkatli tüketilmesi gereken bir bitkidir.