Arpacık, stafilokok isimli bakterinin neden olduğu bir göz enfeksiyonudur. Kirpik diplerinin tıkanması ile bakteri ürer ve ağrı yaratır. Genellikle zararsız bir durumdur. Tedavi edilmezse kendiliğinden geçebilir. Gözde şiddetli ağrı ve şişme yaratması durumunda doktora başvurulması gerekir. Kiste dönüşen arpacıklar cerrahi müdahale ile alınır.

Arpacıktan evde kurtulmak için doğal çözümlerden faydalanabilirsiniz. Sarımsak etkili bir tedavi yöntemi olabilir. Gözde sarımsak kullanmak istemeyenler için ise diğer etkili alternatif mayıs papatyasından yapılan komplekstir.

Mayıs Papatyası Nasıl Demlenir?

7-8 tane mayıs papatyasını kaynayan suyun içerisine atın. Birkaç dakika demlenmesini bekleyin. Soğuduktan sonra pamuk ile arpacık oluşan bölgenin üzerine uygulayın. Birkaç dakika kalması yeterli olacaktır. Günde 2 ya da 3 defa bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Arpacık bakteri üretiminden kaynaklanan bir sorun olduğu için bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacak besinler tüketin. Arpacık büyümeden önce müdahale edilmesi gerekir. Elinizle dokunmayın. Bu bakterilerin artmasına ve çevreye yayılmasına neden olabilir.