Kadınlarda daha fazla görülen gül hastalığını neden olur? Gül hastalığı hakkında bilmeniz gereken gül (roza) hastalığı nasıl anlaşılır? Doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Gül hastalığına çare olabilecek çözüm önerileri hazırladık.

Gül Hastalığı Nedir?


Ciltte pul pul döküntü gibi oluşan kırmızı lekeler ile ortaya çıkar. Gül hastalığının kesin bir nedeni yoktur. Bakteri ya da virüslere bağlı olarak ortaya çıkmaz. Alerjik reaksiyonlar gül hastalığına neden olmaz. Mevsimsel geçiş, yoğun stresli dönemlerin gül hastalığına neden olduğu düşünülmektedir. Bulaşıcı bir hastalık değildir.

Gül hastalığında vücudun her bölgesinde lekeler oluşabilir. Genellikle yanak, yüzün tamamı, boyun, karın ya ayaklarda yama şeklinde kırmızılıklar görülür. Oluşan kızarıklıklarda kaşıntı oluşabilir. Bu hastalıkta belirtiler kendiliğinden iyileşebilir ve yıllarca ortaya çıkmayabilir. Kronik bir rahatsızlık olan gül hastalığı 10- 45 yaş aralığındaki kadınlarda daha fazla görülür. Gül hastalığında doktora başvurmanız ve önereceği tedavi yöntemlerini uygulamanız ilk adım olmalıdır. Bunların dışında doğal tedavi yöntemleri ile gül hastalığının belirtileri azaltabilirsiniz.

Gül Hastalığı İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Elma Sirkesi

1 litre suyun içine bir çorba kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyin. Suyun ılık olması gerekir. Bu karışımla cildinizi durulayabilirsiniz.

Yulaf Ezmesi

5 çorba kaşığı yulafı su ile ıslatın ve yumuşayana kadar bekleyin. Maskeyi gül hastalığına bağlı kırmızılık olan bölgeye uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi soğuk su ile durulayın. Cildinizi iyi bir şekilde kurulamaya özen gösterin.

Meyan Kökü Karışımı


Meyan kökü eski çağlardan itibaren cilt kızarıklarının tedavisinde kullanılıyor. Bir tatlı kaşığı meyan kökü, bir tatlı kaşığı aleo vera jeli ve bir tatlı kaşığı balı karıştırıp maske haline getirin. Cildinize uygulayın. 10- 15 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

gul_hastalik_tedavi.jpg


Gül Hastalığından Kurtulmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Stes ve aşırı yorgunluktan uzak durun.

Çok soğuk ya da sıcak havalarda dışarıya çıkmayın.

En az 30 faktör koruma özelliğine sahip bir güneş kremi kullanın.

Alkol ve kafeinli içecekler tüketmeyin.

Cildinizin her zaman temiz olmasına özen gösterin.

Duşta sert kese yapmayın.