Hangi Bitkiler Adet Sancısına, Ağrısına İyi Gelir? Adet sancıları üzerine özellikle de genç kadınlar, yani bu konuda pek bir bilgi sahibi olmayan kişiler adet sancısına ne iyi gelir veya adet sancısına iyi gelen bitkiler üzerine internetten ve çeşitli mecralardan araştırmalar yapmaktadırlar. Adet sancıları kadınların bir kısmına göre hafif şiddetlerde oluşan bir rahatsızlık olsa da birçok kadın tarafından oldukça şiddetli ve katlanılamaz bir ağrı derecesinin var olduğu söylemlerine kadar uzamaktadır. Tabi bu bilgi bazı hususlarda kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmekte olan bir bulgu olarak ta tanımlanabilmektedir. Konumuzun devamında hangi bitkiler adet sancısına iyi gelir üzerine sizlere detaylı bilgiler sunacağız.

hangi_bitkiler_adet_sancisina_iyi_gelir_adet_agrisi_regl_sancisi_bitki_cayi.Jpeg


HANGİ BİTKİLER ADET SANCISINA İYİ GELİR?

Zencefil Çayı: Bitki yapısı gereği ve yapılan araştırmalarca bir çeşit ağrı kesici görevi görmekte. Bu durum araştırması aynı zaman’da yapılan incelemelerce de adet sancıları üzerine iyi gelen bir bitki çayı olmakta. Adet sancısına iyi gelen bitki çayları arasında yer alan zencefili gün içerisinde maksimum 3 bardak kadar içmeniz sancıların yanı sıra mide bulantıları içinde iyi gelmektedir.

Papatya Çayı: Adet sancısına iyi gelen bitkisel çaylar arasında yer alan papatya çayı normal statüsünde kasılmaları azaltan bir özelliğe sahip olmaktadır. Bu duruma yönelik olarak regl dönemlerinde sıklıkla meydana gelen kasılmalarda birçok kadın papatya çayı tüketerek ağrılarını ve kasılmaları dindirebilmektedir. Adet sancıları için papatya çayı tüketiminde yapısında bulunan “antispazmik” özelliğe sayesinde ağrıları engeller. Günlük bazda en fazla üç bardak papatya çayı tüketimi yapılmalıdır.

Nane Çayı: Nane çayı baş ağrısı için bitkisel çaylar sınıfında yer alan ve aynı zaman’da sakinleştirici ve ishal engelleyici bir özelliğe sahip olan bitki türüdür. Saydığımız bu üç sorun genellikle zaten adet dönemlerinde oluşan sancılar içerisinde sıklıkla yaşanmakta olunan vakalardır. Günde en fazla 3 bardak nane çayı tüketmeniz halinde sancılarınızı ve diğer ağrılarınızı dindirebilirsiniz.

Yaban Mersini Çayı: Yaban mersini özelliklede kan dolaşımını en iyi seviyeye odaklayan ve kas spazmı önleyici etkisiyle bilinen bir bitkidir. Bu kapsamda hem kas ağrıları hem de spazm geçirme olasıklarını engelleyen yaban mersini bitkisinin çayını tüketmek adet sancılarını da dindirebilen bir özelliğe sahip olmaktadır. Günde en fazla 2 bardak tüketilmesi faydalı olacaktır.

Adet Düzenleyici Bitkiler için Tıklayın !

Aşırı Adet Kanaması Tedavisi İçin Doğal Yollar için Tıklayın !

Adet kanamasının rengi nasıl olmalı? Tıklayın !

Doğal Adet Geciktiriciler için Tıklayın !

Hamile iken adet olunur mu? Tıklayın !

Ağrılı adet görme Nedenleri ve Tedavisi için Tıklayın !

Adet Sancısına, Ağrısına Ne İyi Gelir? Tıklayın !