Böceklerin ısırdığı ilk an fark edemeyebilirsiniz. En doğru tedaviyi uygulayabilmek için ise hangi böceğin sizi ısırdığını bilmeniz gerekir. Böcek ısırıklarının dikkatli baktığınızda birbirinden farklı belirtiler verdiğini görürsünüz. İşte o belirtiler.

essek_arisi.jpg


Eşek Arısı

Kırmızıdır ve ciddi derecede şişer. Kabarcıklar oluşturur. Diğer böcek sokmalarından daha fazla acı verir. Böceğin ısırdığı kişi şiddetli üşüme hissederse ve kulaklarında mavilik gözlenirse doktora başvurmalıdır.

ari_isirigi.jpg


Arı


Keskin bir ağrı ve cilt renginde kızarma oluşur. Orta seviyede bir kaşıntı ortaya çıkar. Alerjik reaksiyon gösterebilen arı ısırıklarında şiddetli kaşıntı deri yüzeyinde şişme olur.

sivrisinek.jpg


Sivrisinek

Ciltte nokta büyüklüğünde kırmızılıklar ve şişlikler oluşur. Hafif derecede kaşıntıya neden olabilir.

kene.jpg


Kene

Kene yapıştığı deri yüzeyinde uzun süre kalır ve beslenir. Fark edildiğinde kendiniz müdahale etmeyin. Hemen doktora başvurun. Küçük bir kırmızılık belirtisi yaratır.

pire.jpg


Pire

Sivrisinek kızarıklarına benzer ancak çok kaşıntılıdır. Tek bir noktada oluşmaz geniş bir yüzeye yayılır. Ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Özellikle bacaklarda sık görülür.

karinca.jpg


Karınca

Çoğu karıncanın zararı olmaz ancak bazı türleri son derece tehlikeli olabilir. Zehirli karıncalar alerjik reaksiyon veya anafilaktik şoka neden olabilir. Deride sıcak su dökülmüş gibi bir ağrı oluşur. Pembe bir renk oluşur.

karasinek_issrigi.jpg


Karasinek

1 cm'lik bir alanda kızarıklık oluşturur. Kaşıntıya neden olabilir. Hastalıkların bulaşmasına neden olabilen büyük bir etkendir.

bit.jpg


Bit

Dikkatli bakıldığında derinde küçük bir delik görülür. Şiddetli kaşıntılara neden olur. Saçlarda yaşayan bit önemli hastalık taşıyıcılarıdır.

yatak_bocekleri.jpg


Yatak Böcekleri

Cilt kırmızıya döner, şişer ve kaşıntıya başlar. Sivrisinek ısırığı ile benzer özellik gösterir ancak belirtileri daha şiddetlidir.

Böcek Isırmasına Ne İyi Gelir? Böcek Sokmasına Bitkisel Çözüm ! Tıklayın !

Sivrisinek Kaşıntısı Nasıl Geçer? Tıklayın !