Tüm kadınlarda yaşanan bu hastalık belirtilerine ne kadar hakimsiniz? Her kadının bilmesi gereken hastalık belirtileri ile enfeksiyon ya da kistleri erken teşhis edebilirsiniz.

Her Kadının Bilmesi Gereken Hastalık Belirtileri

Vücudunuzdaki değişimleri iyi gözlemlemediğinizde ya da dikkate almadığınızda sorun oluşturabilen hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz. Örneğin erken bir aşamada meme kanseri teşhisi konan kişiler vakaların% 90'ından fazlası tedaviye olumlu cevap veriyor. Bu hastalıkların ilk evrede fark edilmesinin son derece önemli olduğunu gösteriyor.

idrarda_artis.jpg


İdrarda Artış

İdrar artışı, böbrekleriniz veya idrar yollarınızdaki sorunlardan daha fazlasının belirtisi olabilir. Hormonal dengesizliğe işaret edebilir veya vajinal mikroflora ile ilgili bir yanlış olduğunu belirtebilir. Devamlı susuz hissetmek ise diyabet belirtisi olabilir.

nedensiz_kilo_kaybi_nedenleri.jpg


Nedensiz Kilo Kaybı

Son dönemde diyet ya da özel bir nedenden kaynaklanmaya kilo kaybınız olabilir. Bu durum Crohn hastalığı, tip 2 diyabet veya kanser gibi hastalıkların semptomları olabilir.

asiri_killanma_sebepleri.jpg


Kıllanma

Vücuttaki erkeklik hormonlarında artış olabileceğinin işareti olabilir. Bu durum infertiliteye, metabolizma bozukluğuna veya hatta meme kanseri ve endometriyal hastalıklara yakalanma riskinde artışa neden olabilir.

menopozdan_sonra_kanama_neden_olur.jpg


Menopozdan Sonra Kanama

Kadınlar, menopoz sonrasında genellikle kanama oluşabilir. Bu kan uterus kanseri, servisit, miyom ve diğer tehlikeli patolojik bulguların işareti olabilir. Bu kanamaların adet kesilmesinden 2 sonra gerçekleşmesi gerekir. Menopoza yeni girmiş kadınlarda kanamalar olabilir.

goguslerde_degisiklik_sebepleri.jpg


Göğüslerde Değişiklik


Göğüs kanserinin ilk işaretleri fark edilmesi çok zor olabilir. Göğüslerde ve lenf düğümlerinde ağrı söz konusu olduğunda çok geç olabilir. Göğüste ağrı ya da beze fark ediyorsanız hemen doktora danışmalısınız.

diskide_renk_degisikligi.jpg


Dışkıda Renk Değişikliği


Vücudunuz bir çeşit iltihaplanma süreci veya enfeksiyon geçiriyor olabilir. Bunun birçok nedeni olabilir en kısa sürede doktora danışmalısınız.

uzun_suren_adet_kanamalari.jpg


Uzun Süren Adet Kanamaları


Uzun süren adet kanamalarının en önemli iki nedeninden biri genetiktir. Diğer nedenler ise uterin miyom, endometriozis tiroid fonksiyon bozukluğu olabilir. Bu kanamalar vücutta anemiye neden olabilir. 7 günden fazla sürmesi durumunda doktora danışmalısınız.

Her Kadının Bilmesi Gereken Hormonal Dengesizlik Belirtileri için Tıklayın !
Adet Söktüren Kürler Tarifleri Nelerdir? Doğal Adet Söktürücü için Tıklayın !
Sümük Renginiz Ne Anlatıyor? Hastalık Analizi için Tıklayın !