Birçok insanın yaşadığı bir rahatsızlık olan idrar yolu enfeksiyonlarına doğal tedavi yöntemleri vardır. Bitkisel çözümler ile idrar yolundaki enfeksiyona neden olan bakterilerden kurtulabilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonları karın ağrısı, bulantı, kusma, idrar yaparken yanma hissi gibi belirtiler verir. Tedavi edilmesi gereken ve farklı sağlık sorunlarına neden olabilecek bir sorundur. Böbrekler için risk oluşturan idrar yolu enfeksiyonu kısa süre içinde tedavi edilmelidir. İdrar yolu enfeksiyonları cinsel yolla, idrar sonrası hijyenin sağlanmaması gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Doğal yöntemler vücudunuzdaki bakteriler ile mücadele etmenize destek olabilir ancak doktorunuz önerdiği tedavi yöntemlerini uygulamanız gerekir.

İdrar Yolu Enfeksiyonlarına Doğal Çözümler

Ananas

Ananasın içinde bulunan antienflamatuar maddesi vücuttaki bakteriler ile savaşır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. İdrar yolu enfeksiyonlarından şikayetçi olduğunuz dönemlerde günde bir bardak ananas suyu tüketmeye özen gösterin.

Karbonat

Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı karbonat eklediğinizde alkali su elde etmiş olursunuz. Vücudunuzdaki asit baz dengesini yerine getirdiğinizde bakteriler ile mücadele etmeniz kolaylaşmış olur. Her gün bir bardak karbonatlı su tüketmek enfeksiyon tedavinizde destekleyici olabilir.

Çay Ağacı Yağı

Antibakteriyel ve antiseptik özellikler barındıran çay ağacı yağı birçok enfeksiyon nedenli hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılır. Ardıç yağı ve çay ağacı yağını eşit miktarda karıştırın ve mesane bölgenize masaj yaparak uygulayın. Bu cilt yüzeyindeki enfeksiyonlarla mücadele etmenizi kolaylaştıracaktır.

Elma Sirkesi

Bakteriler ile mücadele etmek için en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Vücudunuzda enfeksiyon olduğu dönemde bir bardak suyun içine bir çorba kaşığı saf elma sirkesi ekleyin ve için. Saf elma sirkesi bakterilerin çoğalmasını engelleyecektir.

Su

Bakterilerin çoğalmasını engellemek ve idrar yollarının temizlenmesini sağlamak için günde en az 2.5 litre su içmeniz gerekmektedir. Toksinlerin ve enfeksiyona neden olan bakterilerin vücuttan atılmasını kolaylaştıracaktır.