Hayatınıza birini aldınız ve onunla çok mutlusunuz ancak kendinizi kısıtlanmış ve eskiden olduğunuzdan farklı mı hissediyorsunuz. Sevgiliniz ile aranızın bozulmaması ve tartışmalara neden olmamak için her istediğini kabul etmeye mi başladınız.

Birini sevmek ve onunla bir ilişkinizin olması sizi çok mutlu ediyor olabilir ancak bilmeniz gerekenler var. Kendiniz olmaktan çıkıp başka biri gibi davranmaya başladığınızda bir süre sonra mutluluktan uzaklaşırsınız. Kişilerin karakter yapısının değişmesi zordur. Olaylara verdiğiniz tepkilerde değişkenlik oluşabilir ancak tamamen farklı biri olamazsınız ve ilişkiniz içinde olsa istemediğiniz birine dönüşmemelisiniz. Örneğin yemek yapmayı sevmeyen bir kadının sadece hayatındaki kişi istediği için yemek yapmaya çalışması onu bir süre sonra yormaya başlayacaktır.

Karşınızdaki kişiye sürekli onun istediği gibi davranmak önemli sorunu da sonraki dönemlerde karşınıza çıkarabilir. Sevgilinizden uzaklaşmamak adına olmadığınız biri gibi davranmaya başlamış olabilirsiniz ancak bir süre sonra normale dönmeye başlayacaksınız. Duyacağınız cümle ise pek hoşunuza gitmeyecektir. "Sen çok değiştin, eskiden böyle değildin, beni kandırdırdın" bu cümlelere maruz kaldığınızda ise daha fazla üzülen taraf siz olursunuz. İşin içinden çıkılmaz bir hal almadan önce kendiniz gibi davranın ve onun sizi bu şekilde kabul edip etmeyeceğini gözlemleyin. Uzun ve mutlu bir ilişkinin en önemli kurallarından biri kendiniz olmak ve kendiniz kalmayı başarmaktır.