Yapılan araştırmalar sonucunda insan beyni tam anlamıyla keşfedilebilmiş değildir. Beyin yapımız hakkında edinilen bilgiler ise oldukça dikkat çekicidir.

Az Uyumak

Günlük işlerin yoğunluğundan az uyku uyumak zorunda olanların dikkat etmesi gerekiyor. Kaliforniya Üniversitesi'nden bilim adamları, uyku eksikliğinin hafızayı kötüleştirebileceğini ve Alzheimer hastalığına neden olabileceğini söylüyor. Gece uykusu sırasında, beyin hücreleri beynimizi bu uykuda zehirli toksinlerden arındırır. Yeterli uyumadığınızda beyin üzerinde yıkıcı etkiler başlamış olur.

Sevgi ve Nefret Aynı Bölgede

İngiliz bilim adamları, sevgi ve nefretin benzer beyin bölgelerinden kaynaklandığı keşfetti. Çok sevilen kişilere aynı zamanda büyük nefret beslenmesinin nedeni bu araştırma ile kanıtlanmış oluyor.

Beyin Susuzluğa Duyarlıdır

İnsan beyninin yaklaşık % 80 sudur. Susuz kalmak düşünme ve yönetme kapasitesinde azalmalara neden olur. Uzun süreli susuzluklar beyinde tahribata neden olabilir. Hafıza kaybı oluşturabilir.

Hamilelik Beyin Yapısını Değiştirir

Hamilelik döneminde beyin yapısında bazı değişiklikler oluşur. Annenin beyni dış tehlikeleri fark edebilmek için daha duyarlı hale gelir. Bu durum aynı zamanda anne ve bebek bağını güçlendirme özelliğine de sahiptir.

Resim Yapmak Beyni Geliştirir

Yapılan araştırmalar resim yapmanın sadece hobi olmadığını gösteriyor. Beyin yapısında güçlü değişiklikler yapabiliyor ve sağlıklı bir hafıza sağlıyor.