Japon evi nasıl yapılır? Senenin favori dekorasyon uygulamaları arasında yer alıyor. Japonların sanatsal ve naif dokunuşları ile oluşturulan ev tasarımları, tüm dünyada dekorasyon fikirlerinin gelişmesini sağlıyor. Hem mimari özellikleri hem de sanat içerikleri ile ortamlara şıklık ve kalite kazandırıyor. Evlerinizde uygulayabileceğiniz Japon tasarımları nelerdir?

%C4%B0kebana_japon_dekorasyonu-600x400.jpg


  • İkebana
Çiçek düzenleme sanatı olarak dünyaca bilinen ikebana, salondan yatak odasına dek her alanda uygulanabilir. Japonların genellikle koridor alanlarında sanatsal bir galeri edasında uyguladıkları çiçekler, doğal veya yapay çiçekler kullanılarak evlerin her alanına şıklık ve hoş kokular katabilir.

japon_evleri_duvar_dekorasyonu-600x557.jpg


  • Origami
Japon kağıt katlama sanatının farklı versiyonu olarak pelur kağıtlardan üretilen çiçekleri, ev ve bahçe tasarımlarında kullanabilirsiniz. Mağaza vitrinlerinden, çocuk odalarına kış bahçelerinden evin giriş alanlarına dek, dekoratif ayna çeşitleri ve pelur süsler kullanabilirsiniz.

japon_giyinme_odalari-600x525.jpg


  • Paravan Gizemi
Tül perdeler, yarı saydam kumaşlar veya Japon panellerinde kullanılan iç alan zar kağıtları kullanılarak, paravan yapılabilir. Giyinme odalarında, yatak odasında, balkon veya teraslarda ya da neme dayanıklı malzemeler ile yapıldığında banyolarda kullanılabilir. Uzak doğu şıklığı sunan ve kumaş kalitesini ön plana çıkarak paravanlar, ev dekorunda şahane bir şıklık sağlar.

japon_perde_dekorasyonu-600x269.jpg


  • İpek Kumaşlar, Parlak Püsküller
Kimonoların kumaş parlaklığı, kalitesi ve desenleri, ev dekoruna 2018’de ilham oluyor. Gök maviler, cennet yeşilleri, nar kırmızıları gibi canlı renklerle kullanılan ve güç timsali desenlerin kullanıldığı ipek kumaşlar, salon dekorasyonunda şıklık sunuyor.

Kumaş perde modelleri bu sene, ipek naifliğini ve asaletini sunuyor. Koltuk kaplamalarında yine Japon asaletinin dokunuşları ile ipek kumaşlar, kolalı tafta kumaşlar, dizayna sadelikle birlikte kalite katıyor. Kenar kısımlarında kullanılan ipek ipliklerden püsküller, senenin en modaları arasında yer alıyor.

Japon Evleri Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Tıklayın !
İkebana Nasıl Yapılır? Japon Çiçek Düzenleme Sanatı Kadou Tıklayın !