Her bireyin başına en azından bir defa kabızlık gelmiştir. Ancak bu kabızlığın sürekli hale gelmemesi ve hızlı bir çözüme bulunabilmesi için her bireyin bir şekilde bir çözüm bulması gerekir. Kabızlık için nasıl geçer ne iyi gelir ve daha fazlası altta yer alan tedavi yöntemlerinde yer almaktadır.

Kabızlık Tedavi Yöntemleri
Genel olarak kabızlık için birçok tedavi yöntemleri ile karşılaşılabilinmektedir. Ancak burada anlatılacak olan yöntemler, kabızlık nasıl geçer evde uygulanabilecek çözümleri içerecektir. Bu nedenle kabızlığın genel sebeplerinin çözümleri altta ayrı başlıklarda anlatılmıştır.

Sıvı Tüketiminin Az Olması ve Öğünlerin Doğru Seçilmemesi
Kabızlık, unlu mamullerin çok tüketilmesi, sıvı, sebze ve meyve tüketimlerinin azalması gibi genel sorunlardan kaynaklanabilmektedir. Bu yüzden ilk olarak doğru beslenilmesi gerekmektedir. Sabah kahvaltılarında su tüketiminin yapılması ve akşam yemeklerinde de sulu yemeklerin tüketilmesi en hızlı ve sürekli çözümlerden biri olacaktır. Sert ve sindirilmesi zor olan besinleri öğütmek daha zor olduğundan bireyin bünyesi kabıza alışmaktadır. Bu alışkanlığın kurtulması için dikkatli bir şekilde besinler tüketilmesi gerekmektedir.

kabizlik_dogal_careler.jpg


Çok Hareketsiz Kalınması Sonucu
Özellikle ev hanımları ve masa başı işlerde çalışan bireylerde çokça meydana gelebilmektedir. Çok fazla hareketsiz kalınıyor ise bu ileride sadece kabızlık ile değil birçok sorunla da sert bir şekilde karşılaşılmasına yol açabilir. Bu yüzden yapılan meslek her ne olursa olsun. 45 dakika veya saate bir kere 5’er dakikalık küçük molalar ile yürüyüşler yapılmalıdır.

bitkisel_kabizlik_tedavisi_kabak_cekirdegi-600x314.jpg


Kabızlığa En Hızlı Bitkisel Çözüm
Özellikle doktorlarında çokça yaşlı bireylere tavsiye ettiği bitkisel çözümlerden biri de; çiğ kabak çekirdeğidir. Yaşlı bireylerde etkisi hızla görülebilmektedir ve sıkça bu sorunlarla karşılaşan bireylerin günün ortasında ve akşam saatlerinde tüketmesi önerilmektedir. Kabızlık nasıl geçer bitkisel çözüm seçenekleri arayışında olan bir bireyin uygulaması gereken ucuz bir yöntemdir.

Kabızlığa Bitkisel Çözümler Tıklayın !
Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler Hangileridir? Tıklayın !
Çocuklarda Kabızlık Nasıl Geçer? Tıklayın !
Hamilelikte kabızlık Yaşayanlar Tıklayın !