Kahveden Kalori Azaltmanın En İyi Yolları

Sabah kahvenizdeki kalorileri kesmenin basit yolları var. Kahvenin belinizi etkilediğinden endişeleniyorsanız, bu küçük değişiklikleri uygulayın ve zamanla harika sonuçlar elde edin.

Kahveden Kalori Azaltmanın En İyi Yollarını Keşfedin​

Sade kahvenin kendisi sadece bir düşük kalori olsa da , süt, aroma ve şeker eklemek kahvenin kalori sayısını oldukça hızlı bir şekilde artırabilir. Neyse ki günlük kahvenizi biraz daha sağlıklı hale getirmenin basit tüyoları var.
kahve_kalorisi_nasil_dusurulur.jpg

1. Şekeri Kesin​


Kahveyi şekerli içen biriyseniz, şekeri azaltın. İki çay kaşığını bir buçuk çay kaşığına düşürmeyi deneyin ve mümkünse kademeli olarak bir ve hatta yarım kaşığa inin. Tarçın gibi baharatlar eklemek tadı dengelemeye yardımcı olabilir.

2. Az Yağlı Sütü Seçin​


Kahve ve süt rüya gibi bir kombinasyon ama aynı zamanda vücudunuzun ihtiyaç duymadığı bir kombinasyon. Sabah kahvenizden kalori kesmenin basit bir yolu, az yağlı süte geçmektir. İnek sütü kadar kalori içermedikleri için badem ve soya gibi diğer süt türlerini bile deneyebilirsiniz. Kahveye de hoş ve farklı bir tat katıyorlar.
kahve_kalori_hesabi.jpg

3. Çok Fazla İçmeyin​


Düşük kalorili kahve içseniz bile, çok fazla fincan sadece çabalarınızı boşa çıkaracaktır. Kahve içeceklerindeki kalorileri azaltmanın bir yolu, sadece alımınızı azaltmaktır. Günde 4 bardak içiyorsanız, 2 bardağa düşürün. Smoothie gibi sağlıklı bir içecekle değiştirin veya güne bir bardak ılık su, limon ve bal ile başlayın.


4. Dışarıda İçiyorsanız, Ne İstediğinizi Belirtin​


En sevdiğiniz latte veya cappuccinodan bir fincan içmek için bir kafeye gitmek çok tatmin edici. Bununla birlikte, bu kafeinli içeceklere birçok kalori açısından zengin içeriğin girebileceği bir sır değil. Bir dahaki sefere bir kafeye gittiğinizde, baristadan süt ve krema miktarını azaltmasını isteyin.


5. Kendi Kahvenizi Yapmaya Çalışın​

kalorisiz_kahve_nasil_yapilir.jpg
Evet, kahve makinesi olan bir kafe varken kendi kahvenizi yapmak acı verici olabilir, ancak sağlığınız bunun için size teşekkür edecek! Kalorileri azaltma isteğinizle desteklenen daha az malzemeyle, ne kadar şeker, süt ve krema ekleneceğini kontrol edebilirsiniz. Kahve yapma becerilerinizi de geliştireceksiniz!


6. Mümkünse Buzlu Kahve İçin​


Buz, sıvının yerini alır, bu da buzlu kahve ile daha az içmeniz anlamına gelir. Kalori sayınızı daha da azaltmak istiyorsanız, sadece yarım kaşık şekerle sade buzlu kahve için. Şekeri atlayabilirseniz, daha da iyi. Ekstra tat için her zaman tarçın veya hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Sabah kahvesinden kalorileri kesmeye yönelik bu ipuçları, beliniz hakkında çok fazla endişelenmeden en sevdiğiniz içeceğin tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Yapılması kolay değişikliklerdir, ancak yakında fark edeceğiniz büyük sonuçlar verirler.

Türk Kahvesi Kaç Kalori? Sade - Şekersiz - Şekerli

Türk Kahvesi Kaç Kalori?​


turk_kahvesi_kalorisi_sekerli_sekersiz.jpeg
Bir fincan sade Türk kahvesi kalori​
7 kcal
Bir fincan orta şekerli Türk kahvesi kalori​
17 kcal
Bir fincan şekerli Türk kahvesi kalori​
42 kcal


Türk kahvesi kalori yakar mı?​


Tüm çelişkili bilgilerle Türk kahvesinin kilonuz üzerindeki etkilerini anlamak kafa karıştırıcı bir sorun olabilir ve “Türk kahvesi şişmanlatır mı?”, "Türk kahvesi göbek yapar mı?" diye düşünmeden edemezsiniz.

Türk kahvesinin kalorisi çok düşüktür, iştah kontrolüne ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olabilir. Yani şekersiz Türk kahvesi içerek kilo almanız pek olası değildir. Hatta Türk kahvesi daha fazla yağ yakmanıza ve kilo vermenize bile yardımcı olabilir.


turk_kahvesi_kalori_yakar_mi.jpeg

Tarçınlı Türk Kahvesi Zayıflatır Mı?​


Nescafe Kaç Kalori? Nescafe Kilo Aldırır Mı?

Nescafe Kaç Kalori? Diyette Nescafe içilir mi? Nescafe 3 ü 1 arada kilo aldırır mı? Nescafe 2 ü 1 arada kaç kalori? gibi soruları cevaplamaya çalışacağız.

Nescafe Kaç Kalori?​

Nescafe ÇeşitleriNescafe Kaç Kalori?
Nescafe classic kalori(1 tatlı kaşığı – 2gr) 6 kcal
Nescafe 2’si 1 Arada kalori(1 paket) 50 kcal
Nescafe 3’ü 1 Arada kalori(1 paket) 81 kcal
Nescafe Gold kalori(1 tatlı kaşığı – 2gr) 3 kcal
Nescafe Sütlü Köpüklü kalori(1 paket) 79 kcal
Nescafe Latte kalori(1 paket) 73 kcal
Sütlü Nescafe kalori(10 gram süt tozu ile) 46 kcal
Kalp sağlığı ve tansiyon açısından başarılı bir madde olan kahvenin belli ölçülerde içilmesi gerekir. Kahve miktarı herkes ve her yaş için farklıdır. Bu nedenle gün içerisinde 3 veya 1 fincan kahve içmenin doğru olduğunu söyleyemeyiz. Sağlık sorunlarınız ve çalışma ortamınız içtiğiniz kahve miktarını belirler.
nescafe_kac_kalori_kilo_aldirir_mi.jpg

Nescafe Kilo Aldırır mı?​


İsviçre'de kurulan Nescafe firması 1938'den beri ayakta kalmayı başaran kahve markalarından biridir. Bu firmanın birçok kahve çeşidi vardır. Harmanlanmış, sade, sütlü veya kremalı kahve seçenekleri bulunmaktadır. Her kahvenin diyet ve kilo kontrolü üzerindeki etkisi farklı olacaktır.

3'ü 1 arada Nescafe kilo aldırır mı?​


Bu kahve türü sadece kahve tozundan yapılmaz. İçindekiler incelendiğinde süt tozu, süt kreması, şeker ve kahve dikkat çekiyor.
Yağlı ve kremsi bir tür olan 3'ü 1 arada Nescafe kilo aldırır.

Ayrıca yoğun krema ve şeker olduğu için göbek bölgesinde gözle görülür yağlanma olur.


Nescafe Gold Kilo Aldırır mı?​


Nescafe Gold en masum ve en faydalı kahve türlerinden biridir. Bu kahveyi günün belirli saatlerinde içebilirsiniz. 1 çay kaşığı Nescafe Gold 3 kalori içerir. Günde 2 bardak içtiğinizi düşünüyorsanız alacağınız kaloriler size zarar vermez. Nescafe Gold, bağırsakları temizleme ve zihni açma etkisine sahiptir. Sağlıklı kafeinlerden biridir.

Bir çay kaşığı Nescafe Classic ne kadar kafein (mg olarak) içerir?​

nescafe_kac_mg_kafein_icerir.jpg
Nescafé'ye göre sağlıklı miktar 35-40 mg arasındadır. Yani temelde bu hepimiz için iyi bir haber. 1 çay kaşığı Nescafe hazır kahve 120 ml fincan içeceği hazırlamak ve doldurmak için yeterlidir ve 35-40 mg kadar az kafein içerir. Sağlıklı bir yetişkin için kafein alımı miktarı yaklaşık 200-300 mg'dır. 400 mg'a kadar bile ulaşabilir.
  • Beğen
Reactions: Bal0ncuk