Yüksek gelen elektrik faturaları aileler için can sıkıcı bir durumdur. Aslında bu kadar harcamadık diye düşünüyor olabilirsiniz. Siz o sırada kullanmadığınız televizyonunuzun elektrik harcadığını biliyor muydunuz?

Kapalı Durumda Bile Elektrik Harcayan Ev Aletleri

kapali_oldugu_halde_ekektrik_harcayan_ev_aletleri (5).jpg


Telefonunuzu Şarj Etmediğinizde Prizde Kalması
Sokette kalan bir şarj cihazı, bağlı herhangi bir cihaza bağlı olmadığında dahi enerjiyi kullanmaya devam ediyor. Kullandığı güç yüksek değildir.

kapali_oldugu_halde_ekektrik_harcayan_ev_aletleri (6).jpg

Tv Alıcısı
Çoğu insan televiyonu kapatmanın yeterli olduğunu düşünse bile digital televizyon alıcıları enerji harcamaya devam eder. Televizyonu kapattığınızda tv alıcınızıda kapatın.

kapali_oldugu_halde_ekektrik_harcayan_ev_aletleri (1).jpg

Televizyon

Kapatma düğmesine basarak kapanan ekran aslında televizyonu bekleme modunda bırakır. Elektirik harcamaması için fişten çekin.
kapali_oldugu_halde_ekektrik_harcayan_ev_aletleri (2).jpg

Bilgisayarlar
Kapattsanız bile televizyon ile benzer bir durum göstererek fişte olduğu için çok yüksek olmasa bile enerji harcamaya devam eder.
kapali_oldugu_halde_ekektrik_harcayan_ev_aletleri (3).jpg

Zamanlayıcıya Sahip Cihazlar

Mutfak fırınları bu sıralamada başta yer alır. Fişini çekmediğiniz sürece zamanlayıcı çalıştığı için enerji harcamaya devam eder.
kapali_oldugu_halde_ekektrik_harcayan_ev_aletleri (4).jpg

Prize Takılı Tutmayın
Ev aletlerinin bir çoğu prize takılı olduğu süre boyunca aktif çalışmasa dahi enerji harcar. Kullanmadığınız aletleri prizden çıkarmayı alışkanlık edinmelisiniz.