Karın guruldaması, kalın bağırsakta hava birikmesi sonucunda oluşur. Açlıkta oluşan karın guruldaması, midenin boş olmasında kaynaklanır yemek yendiğinde ortadan kalkar. Bunun nedeni ise midedeki hava kabarcıklarının ileri geri hareket etmesidir.

Hızlı yemek yeme, hızlı konuşma, heyecandan hızlı nefes alma gibi nedenlerle mideye hava dolar ve gurultu sesine yol açar. Sakin ve yavaş bir şekilde yemek yediğinizde karnınızda oluşan guruldama sesini engelleyebilirsiniz.

Karnınızda oluşan guruldamanın diğer bir nedeni ise kısa süre içinde tüketilen fazla su olabilir. Aniden mideye su dolması bu ses yol açabilir.

Karın guruldamasını engellemek için mide de gaz oluşmasını engellemeniz gerekir. Gaz oluşmasına neden olan mayalı gıdalar, kuru fasulye ve yüksek lif içeren besinlerin tüketimini azalttığınızda guruldamanın önüne geçebilirsiniz.

Zencefil, papatya ve nane çayları karın guruldamasını ortadan kaldırmanız yardımcı olur. Sindirim sisteminin rahatlamasını sağlar. Bu çayların içine birkaç damla limon ekleyerek daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz.