Kış aylarında artan egzama şikayetlerinin nedenleri nelerdir? Kış egzaması nedir? Doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Sizin için tüm bu soruların cevaplarını araştırdık.

Egzama sık görülen bir cilt hastalığıdır. Ortaya çıkmasında birçok neden vardır. Kuru ve hassas cilt tipinde olan ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerde daha fazla görülür. Kullanılan kremler ile bakteriler yok edilir ve cilt yüzeyi rahatlatılmış olur.

Kış aylarında artan kuruluk ve soğuk havanın etkisi ile egzama şikayetlerinde artış olur. Tedavi edilmezse daha geniş bir alana yayılabilir. İltihap, deride kaşıntı, kızarıklık, dökülme gibi belirtiler gösterir. Sağlık açısından olumsuz olan bu durum estetik açıdan da kişiler için son derece rahatsız edici olabilir. Kış aylarında artan egzama şikayetleriniz için doğal tedavi yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. Şiddetli egzama şikayetleri için ise doktorunuzla görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Egzama Tedavisinde Etkili Doğal Yöntemler Nelerdir?

Cilt temizliği egzama tedavisinde en etkili yöntemdir. Gün içinde ellerinizi sık sık yıkayın. Bakteri oluşmasına izin vermeyin. Sonrasında iyi bir şekilde kurulayın.

Duşta sıcak su kullanmaktan kaçının. Ilık su ile duş alın.

Bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayan besinlere ağırlık verin. Taze sebze ve meyveler ile beslenin.

Funda yapraklarını kaynatın ve suyunu süzün. Oluşan posasını maske olarak kullanabilirsiniz.

Adaçayını demeyin ve suyunu pamuk ile cildinize sürün. Bu şekilde bekleyin. Sonrasında yıkayabilirsiniz.

Cildinizi nemlendirmek için tamamen doğal olan hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

Vazelin egzama tedavisinde etkili bir üründür. Egzamalı bölgeye vazelin sürün ve bekletin.

Yulaf lapası egzamalı bölgenin tedavisinde kullanılan en eski yöntemlerden biridir. Ilık yulaf lapasını egzamalı bölgeye sürün ve 10 dakika bekleyin.

Organik ve tamamen doğal olan sabunları kullanın.

Muzu ezin ve birkaç damla limon ekleyerek karıştırın. Egzamalı bölgeye sürün. 5 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayın.

Zerdeçal tozu ve neem yaprağı yağını karıştırın ve egzama olan bölgeye maske halinde uygulayın.