Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek ve hastalıklardan korunarak kış mevsimini bitirebilirsiniz. Kışı sıcak geçirmek için öneriler ile kendinizin ve ailenizin sağlığını koruyabilirsiniz.

Soğuk hava, havasız ortamlarda bulunmak, güneş ışınlarının az olması kış mevsimindeki soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların temel nedenidir. Kış aylarında hastalanmayı engellemek ve rahat bir dönem geçirmenizi sağlayacak önerilerimiz var.

kisi_sicak_gecirme_onerileri.jpg

Kışı Hastalıklardan Korunarak Geçirmek İçin

Güneş ışınlarının azalması ile vücutta D vitamini eksikliği görülebilir. Süt ürünler, balık ve bakliyatlar açısından zengin bir beslenme düzeni oluşturmalısınız.

Öğünlerinize çorba ekleyebilirsiniz. Sıcak bir kase çorba çabuk doymanızı sağlar ve içinizin ısınmasına yardımcı olabilir.

Sabah evden çıkmadan önce kendinize termos bardak ile çay hazırlayabilirsiniz. İşe ya da okula giderken daha az üşümenizi sağlayacaktır.

Çok soğuk kış günlerinde vücut ısısını arttıracak baharatlar ile beslenmeye ağırlık verebilirsiniz. Kara biber ve kırmızı biber aynı zamanda metabolizmanızın da hızlanmasına yardımcı olur.

Kış aylarında vücut ısınızı koruyabilmenin diğer bir yolu da protein açısından zengin besinleri tüketmektir.

Sebze ve meyveye özellikle kış aylarında ağırlık vermeniz gerekir. Bağışıklık sistemini güçlendiren, vitamin ve mineral desteği sağlayan mevsimindeki sebze ve meyveleri bolca tüketmelisiniz.

Karbonhidrat tüketimi vücut sıcaklığını arttırmanın önemli yollarından biridir. Hamur işleri yerine sağlıklı pekmez ve bal ile karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Bitki çayları vücut sıcaklığının korunmasına yardımcı olabilir. Bademcik iltihaplarına iyi gelen adaçayını günlük olarak tüketebilirsiniz.

Kış aylarında ayaklarınızın terleyip üşümesini engellemek için ayağınızı sıkmayan ve yerden birkaç cm yüksek ayakkabılar seçmelisiniz.

Ayaklarınızın üşümesini engellemek için haftada birkaç akşam sıcak su ve tuz karışımın içinde bekletebilirsiniz.