Kötü ter kokusunun en önemli nedenleri arasında hormonel düzensizlikler, aşırı baharat tüketimi, vücutta toksin birikmiş olması sayılabilir. Vücudunuzda biriken toksinlerden arınabilmek için gün içerisinde tüketmeniz gereken en önemli madde sudur. En az 2 litre su içmek organlarınızın daha sağlıklı çalışmasına ve vücudunuzun kendini yenilemesine neden olur.

Yeşillikler


Maydanoz, nane, roka gibi yeşil yapraklı besinlere her gün salatalarınızda yer verin. Bu bitkiler ile özel çaylar hazırlayarak günde 2 fincan tüketebilirsiniz.

Siyah Çay Yerine Yeşil Çay

Siyah çay alışkanlığınız varsa bunun bir kısmına yeşil çay ekleyebilirsiniz. Günde 2 bardak yeşil çay toksinlerden arınmanız yardımcı olabilir.

Turp Salatası

Turp vücuttaki fazlalıklardan kurtulmanıza yardımcı olur. Öğünlerinizin yanında sade turp ya da bol limonlu turp salatasına yer verin.

Az Baharat

Baharat tüketmenin birçok faydası vardır ancak kötü ter kokusuna neden olabilir. Minimum seviyede baharat tüketerek bu durumu engelleyebilirsiniz.

Doğru Meyveler

Ananas, yabanmersini, muz gibi antioksidan barındıran gıdaları tüketebilirsiniz. Elma ve tarçından bitki çayı hazırlayabilirsiniz. Ahududu, kavun gibi kendi aroması olan meyvelerden oluşan meyve salatası yapabilirsiniz.

Tam Tahıllar

Ekmek ve karbonhidrat tüketiminizde tam tahıllar yer vermelisiniz. Esmer pirinç, kepekli ekmek ve makarnayı tercih edin.