Tırnak beyazlaması olarak bilinen lökonişi nedir? Nasıl tedavi edilir? Cilt yüzeyindeki belirtilerin vücudunuza dair birçok hastalığın belirtisi olabileceğini unutmayın.

Tıp dilinde lökonişi, halk arasında ise tırnak beyazlaması olarak bilinen beyaz lekelerin nedenlerini araştırdık. Cilt yüzeyindeki anormal belirtiler birçok hastalığın ya da vücuttaki dengesizliklerin habercisi olabilir.

Lökonişi, tırnak yüzeyindeki farklı boyutlardaki beyaz lekelerdir. Tırnaklarda bu lekelerin oluşmasının iç ve dışardan gelen nedenleri olabilir. İşte lökonişi oluşmasının başlıca nedenleri.

Tırnaklarda Beyazlık Oluşma Nedenleri

Kalp ve böbrek yetmezliği,

Vitamin ve mineral eksikliği,

Kemik hastalıkları,

Tırnakların sert bir cisme çarpması,

Genetik özellikler,

Uzun süreli antibiyotik tedavisi,

Yanlış manikür ve pedikür uygulamaları

tirnak_beyazlamasi_tedavisi.jpg

Beyazlaşan Tırnaklar Ne Zaman Düzelir?

Tırnak yüzeyinde oluşan beyaz lekelerin tamamen yok edilebilmesi için uygun tedavilerin alınması ilk adımdır. Bu süreçten sonra tırnağın tamamen uzaması beklenir. Bu süreç kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir.

Ortalama 6 ile 8 ay arasında tırnak kendisini tamamen yenilemiş olacaktır. Bu süre ayak tırnaklarında değişkenlik gösterebilir.

Doğal Tedavi Yöntemi Var Mıdır?

Tırnak yüzeyindeki beyazlıkların temel sorunu vücuttan kaynaklandığı için dış bakım uygulamaları ile tedavisi mümkün değildir.

Nasıl Beslenilmesi Gerekir?

Vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanan lökonişi için çinko, magnezyum ve selenyum içeren besinlere ağırlık verilmesi gerekir. Kadınlarda görülen B grubu vitamin eksiklikleri için ton balığı, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, süt ürünleri beslenmeyi ihmal etmeyin.