Nemli, sulak yerlerde ve ırmak kenarlarında yabani olarak yetişen, boyu 50 cm’den başlayarak 200 cm’ye kadar çıkabilen tatlımsı bir bitki olan meyan kökü yaprakları kanat şeklinde olan çok yıllık bir bitki olarak göze çarpmaktadır. Yediden yetmişe birçok rahatsızlık ve cilt probleminin çözümünde oldukça önemli etkile sağlayan meyan kökünün cilde faydaları ilk bahsedilmesi gereken özellik olarak ön plana çıkmaktadır. Başta kellik olmak üzere, egzama, cilt kuruluğu, sedef hastalığı, cilt döküntüleri, ayak mantarı, kötü vücut kokusu, ağız ve kulak yaraları, saçlardaki kepek oluşumu ve her türlü mantar enfeksiyonları ile mücadelelerde meyan kökü oldukça önemli kazanımlar sağlarken, meyan kökünün bağışık sistemini güçlendirici etkisi de bulunmaktadır. Meyan kökünün cilt problemleri için ezilerek lapa haline getirilmesi ve cilde uygulanması sonucunda önemli faydalar sağladığı görülmekle birlikte meyan kökünün iltihapla olan savaşma özelliği başta egzama olmak üzere birçok cilt hastalığının giderilmesi hususunda da belirleyici olduğu vurgulanmaktadır.

meyan_koku_ne_ise_yarar_saglik.jpg


Meyan Kökünün Kanıtlanmış İyileştirme Özellikleri

Meyan kökünün faydaları ve nasıl kullanılır sorusuyla alakalı ifade edilecek birçok husus bulunmakla birlikte belirtilecek önemli başlıklar;

  • Meyan kökü çok iyi bir ağrı gidericidir.
  • Depresyon konusunda meyan kökünün kanıtlanmış birçok faydası bulunmaktadır.
  • Meyan kökü soğuk algınlığı ve grip tedavisinde birebirdir.
  • Meyan kökü karaciğer sağlığını koruyarak başta siroz olmak üzere birçok karaciğer rahatsızlığının tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır.
  • Meyan kökü ve meyan kökü şerbeti mide sağlığını koruyarak hem enfeksiyon problemleri hem de kabızlık başta olmak üzere birçok sindirim sistemi probleminde rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır.
  • Obeziteyle mücadelede ve kilo verme sıkıntılarında meyan kökü oldukça faydalıdır.
  • Meyan kökü tansiyonun kontrol altına alınmasını sağlayarak kalp sağlığı için önemli olumlu etkiler içerdiği görülmektedir.
Meyan Kökü Zayıflatır mı? Tıklayın !

Meyan Mucizesi Okuyun Tıklayın !

Meyan kökünü maden suyu ile birlikte tüketirseniz… ! Tıklayın…