Evinizdeki eşyalar yeni olsa da üzerindeki çizikler görsel olarak eski bir görüntü yaratır. Onarım yaparken çizikleri daha derin bir hale getirebilirsiniz. Sizin için evde çizilen eşyaları nasıl onarmanız gerektiğini anlatan öneriler hazırladık.

Ev Eşyalarındaki Çizikler Nasıl Giderilir?

Metal yüzeylerdeki çizikleri onarabilmek için ekonomik bir yöntem olan diş macununu deneyebilirsiniz. Beyaz diş macununu metal yüzeyin üzerine sürün ve hafif kurumaya başlayınca bir bez ile silin.

Ahşap yüzeyler için kullanabileceğiniz etkili bir yöntem ise mayonez olacaktır. Yağlı yapısı ile cila işlevi gören mayonezi yüzeye sürün ve birkaç gün bekletin. Sonrasında bez ile temizleyin.

Deriler üzerindeki çizikler için tamamen aynı renkteki bir oje kullanabilirsiniz. Böylece çizikler belli olmayacaktır.

Bebek yağı deri yüzeylerin onarımında kullanılan en bilinen yöntemlerden biridir. Biraz pamuğun üzerine bebek yağı damlatın. Yüzeyi yavaş yavaş ovun.

Koyu renkli ahşap mobilyalar için renk verme özelliği olan yeşil ceviz kabuklarını kullanabilirsiniz. Yüzeyi bu dış kabuk ile ovmanız yeterli olacaktır.

Camlardaki çiziklerden kurtulmak için ise bitkisel ve renksiz yağları kullanabilirsiniz. Cam yüzeyine bir bez ile sürmeniz yeterli olacaktır.
  • Beğen
Reactions: sinemalin