Evinizin dekorasyonunda değişiklik yapmak istiyorsanız öncelikle mutfaktan başlayın. Tüm evlerin en çok kullanılan alanı ve sosyal yaşamın başlangıç noktası niteliğindedir. Ve mutfaklarda yapılan değişiklik ve yenilikle, pozitif yönde tüm yaşama yansır.

Renklerle Canlılık Katın
Yeni dolaplar almak yerine boyama yaparak, yepyeni bir görünüm verebilirsiniz. Özellikle eskimiş mobilyaların kaplanması veya boyanması, mutfağa canlı bir hava katarken, dekorasyonun yenilendiği görüntüsünü verir.

Mutfak dolapları ve modellerine göre lake boyalarla boyamak, parlak yüzey kazandıracağınız için daha nezih görüntü sunar. Yapışkanlı mobilya kağıtlarını kullanmak da bir alternatiftir. Sağlam ve dayanıklı ürünleri tercih ederseniz, uzun süreli kullanım avantajı sağlarsınız.

Örneğin kadife dokulu kaplamalar veya dokulu kağıt kaplamalar sadece mutfak dolaplarının yüzeyleri için değil, iç kısımlarının kaplanmasında da kullanılır. Stickerlar veya boya aksesuarları ile tamamen kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz.

mutfak_dolabi_yenileme-600x400.jpg


Kullanım Alanını Genişletin
Mutfak dekorasyonu için en önemli faktör, metrekare alanıdır. Küçük alana sahip mutfakları daha geniş göstermek için açık renklerle boyamak ve mutfak dolaplarında da aynı tonları kullanmak, daha ferah ve aydınlık bir görünüm kazandırır.

Çok geniş mutfaklarda ise daha koyu tonlar ve büyük objeler kullanılarak, kullanım alanı daha sıcak ve samimi bir hale getirilebilir. Raf içi çözümler ve saklama alanlarını dolap içlerinde kullanarak daha derli toplu bir mutfak dekorasyonu oluşturabilirsiniz.

mutfak_dekorasyonu_2019-600x400.jpg


Mutfakta Aydınlatma
Mutfağın genel kullanım alanı, mimari özellikleri ve metrekaresine göre aydınlatma gereci seçilmelidir. İki bölümlü olan mutfaklarda mutlaka iki aydınlatma kullanılmalı, romantik yemekler için loş lambalarla köşe gereçleri ya da led ışıklar takviye edilmelidir.

Yemek masasının üzerindeki ışık mutlaka aydınlık olmalı ve yemek yerken rahat ve konforlu şekilde tüketime olanak sunulmalıdır. Dekorasyona göre konsept lamba, avize veya lambaderler seçilebilir.

Temiz mutfak için ipuçları Tıklayın !
Mutfağın güzel kokması için Tıklayın !
Mutfak Dekorasyonu 2017 – 2018 Tıklayın !
Mutfakta hayatınızı kurtaracak 15 pratik bilgi! Tıklayın !