Perde aksesuarı yapımı için, geri dönüşümden faydalanabilir, dilediğiniz aksesuarlar ile şahane bir şıklık yaratabilirsiniz. Özellikle tüller ve yapay çiçekler ile şık perde aksesuarları oluşturabilirsiniz. Minik tomurcuklardan, perde renklerinize göre yapay çiçek kullanabileceğiniz gibi, eski kumaşlardan kendinizde çiçek yapabilir, aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

yapay_cicekten_perde_susu_yapimi-600x394.jpg


Yapay Çiçeklerle Perde Aksesuarı
Özellikle yan fonlarda bağ olarak kullanılabilir. Tül şeritler veya kumaş parçaları üzerine minik yapay çiçeklerden küçük buketler oluşturarak, silikonla yapıştırabilir ya da doğrudan dikebilirsiniz. Zevkinize göre renkler ve çiçek desenleri ile perde bağlarıyapabilir, rengarenk tülleri çiçek formuna bürüyerek kullanabilirsiniz.

perde_susu_yapimi-600x538.jpg


Takılarla Perde Aksesuarı Yapımı
Kullanmadığınız ya da bir teki kaybolmuş küpeler, uzun kolyeler kullanılarak perdeaksesuarları yapılabilir. Ya da inci görünümünde büyük sıralı boncuklar, perdelerde oldukça şık durabilir. Pembe inci ve krem rengi incilerden, perdenizin kalınlığına göre 50- 100 cm arasında uzun zincirler hazırlayın.

Fon perde bağı olarak kullanın. İsterseniz birleşim yerini ön kısma getirerek, kumaş çiçekler ya da uzun inci zincirlerini aşağı doğru sarkıtabilir, şıklık sunabilirsiniz.

Odalara Göre Perde Seçimi İçin Tıklayın !