Evlerin en temel gereci olan perdeler, zamanla kir, toz ve güneş ışınlarına bağlı olarak renklerinin açılması oluşabilir. Düzenli olarak yıkamak, daha uzun süre kullanabilmeyi sağlar. Kumaş seçimlerinde de daha kaliteli ürünler seçilerek, incelme, ağarma ve deformasyon gibi sorunlar önlenebilir. Renkli perdeler nasıl yıkanır? Bakımları nasıl yapılır gibi konulardan bahsedebiliriz.

Perdeler ve Tüller Nasıl Yıkanır?
tul_perde_nasil_yikanir-600x600.jpg


  • Tül Yıkama İşlemi
Tüllerin kumaş içerik ve özelliği nasıl yıkanacağını belirler. Uzun aralıklarla yıkanabilen perdeler; sigara dumanı, radyatör isleri, yemek kokuları veya toz gibi pek çok etkenden dolayı en azından ayda bir kez yıkanmalıdır. Kumaş perde modelleri ve tüller yıkanmadan önce tozları çırpılmalıdır. Böylelikle yıkama sonrasında üzerlerinde minik toz ve ipçikler bulunmaz.

Kumaşına uygun makine ayarına getirerek, uygun deterjan eklenmeli ve sıkma işlemi fazla yapılmadan, ıslak ıslak asılmalıdır. Özellikler tülleri yıkarken yumuşatıcı kullanmamak, beyaz tüllerin mor renk almasını önler. Stor perdeler nasıl yıkanır konusunda, silme işlemini deneyebilirsiniz.

kumas_perde_nasil_yikanir-600x360.jpg


  • Kumaş Perde Yıkama İşlemi
Tüllerle aynı metotla yıkanabilirler. En güzel perde modelleri, fonlar, aksesuarlarla hazırlanan perdelerin yıkanmasında; kumaş özelliğine göre kuru temizleme kullanılabilir. Yıkamaya uygun kumaşlar ise 30 derece ve hassas ayarda, sıkma yapmadan kısa programlı olarak yıkanmalıdır. Renkli perde temizliği için perde sıvı deterjanları veya renkliler için deterjan kullanılması önerilir.

stor_perde_nasil_yikanir-600x348.jpg


  • Stor Perde Yıkama İşlemi
Zebra perde modelleri ve fiyatları, stor perdeler veya fon olarak kullanılan farklı materyallerden elde edilen ürünler genellikle silinerek temizlenir. Stor perdeleri özellikle açık renklerde ise suya basma yöntemi ile temizlemek uygundur. Uygun deterjan ile bir gece suya bekletmek ve ardından durulayarak, suyunu akıtmak yöntemleriyle ideal biçimde temizlenebilir.

Tül Perdeler Nasıl Temizlenir? Tıklayın !

Perdeler için pratik bilgiler Tıklayın !

Stor Perde Nasıl Yıkanır, Temizliği Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Perdeler Nasıl Temizlenir? Tıklayın !

Tül Perde Nasıl Temizlenir? Tıklayın !

Ev temizliği için pratik fikirler Tıklayın !