Sık karşılaşılan bir hastalık olan polikistik over sendromunda ilaç tedavisinin yanı sıra bitkisel destek almak isteyenler olabilir. Polikistik over sendromunda hayıt otu ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Alternatif tıp bitkisi olan hayıt otunun faydaları nelerdir?

Hayıt otu binlerce kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Kadınlık hormonlarında etkili olan bu bitki halk arasında iffet otu, namus otu, beşparmak otu olarak bilinir. Lapa haline getirilerek ya da çay olarak tüketilebilir.

Hayıt otu östrojen hormonlarının dengelenmesine ve yumurtlama sağlığının korunmasına yardımcı olur. Adet döneminin daha rahat geçmesini sağlar. Günümüzde birçok kadında rastlanan polikistik over sendromu üzerinde olumlu sonuçları vardır.
pko_hayit_otu_ne_ise_yarar.jpg


Hayıt Otunun Kadın Sağlığına Faydaları

Adet kramplarını azaltır ve rahatlamanızı sağlar.

Ödem söktürücü etkisi vardır.

Ayaklardaki şişliğin azaltılmasına yardımcı olur.

Adet dönemindeki stresi azaltılmasına yardımcı olur.

Düzenli kullanımda yumurtlamayı kolaylaştırır.

Polikistik over sendromuna iyi gelir.

Doğum kontrol hapının bırakılmasından sonra vücudun eski dengesine gelmesini sağlar.

Yumurtalıklardaki kistlere bağlı olarak oluşan tüylenme ve sivilcelerin azaltılmasına yardımcı olur.

Anne sütünü arttırma etkisi vardır.

Hayıt Otu Nasıl Kullanılır?

Kaynayan 1 bardak suyun içine yarım çay kaşığı hayıt otunu ekleyin ve ocağın altını kapatın. 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin ve süzün. Ilık bir hale geldikten sonra tüketebilirsiniz.

Polikistik over sendromundan kurtulabilmek için doğal tedavilerin yeterli olmayacağını ve doktorla görüşmeniz gerektiğini unutmayın.