Ortalama olarak 28- 35 günlük periyodlar halinde gerçekleşen adet döngüsü bazı kadınlar için günlük hayatı etkileyen şikayetlere neden olabilir. Sancı ve şiddetli huzursuzluk hissinden kurtulabilmeniz için öneriler hazırladık. Adet döneminiz başlamadan birkaç gün önce uygulamaya başlayacağınız bu yöntemler ile birçok şikayetinizi azaltabilirsiniz.

rahat_adet_donemi_gecirmek_icin_bunlari_mutlaka_yapin.jpg


Rahat Bir Adet Dönemi Geçirebilmek İçin

Mutlaka bitki çayları tüketin. Rahatlatıcı özelliğe sahip olan papatya, civanperçemi çaylarını deneyebilirsiniz.

Ağrı yaşadığınız günlerde sıcak su torbası yerine bir avuç pirinci ısıtarak belinize sarabilirsiniz. Sıcak su torbasından daha fazla işe yarayacaktır.

Tuzsuz besinler ile beslenmek vücudunuzda ödem oluşmasını engeller ve kendinizi daha şiş hissetmenizin önüne geçer.

Tatlı ihtiyacınız karşılamak için pekmez tüketmeniz kan değerlerinizdeki eksikliğe iyi gelebilir.

Fındık, fıstık ve badem ile beslenmek adet sancılarının azaltılmasına yardımcı olur.

Muz yüksek miktarda potasyum içerir ve rahimdeki krampların azaltılmasını sağlar. Adet döneminizde her gün bir muz tüketebilirsiniz.

İdrar söktürücü özelliğe sahip olan maydanoz, ıhlamur ve kuşkonmaz gibi besinleri tüketmek vücudunuzun daha rahat bir adet dönemi geçirmesine yardımcı olabilir.

Sıcak su ile duş almak regl döneminde rahatlamanızı ve gevşemenizi sağlar.

Adetiniz başlamadan önce B vitamini, magnezyum ve demir içeren besinler ile beslenmeye özen gösterin.

Değişen hormonlara bağlı olarak ortaya çıkan sivilce sorununuz ile başa çıkabilmek için yüzünüzde ağır makyajdan kaçının. Çıkan sivilcelere doğal yöntemler ile müdahale edebilirsiniz.

Safran adet sancılarına iyi gelen doğal bir bitkidir. Safran çayı demleyin ve bir kaşık bal ile tüketin. Tatlı krizlerinizin engellemesine de yardımcı olmuş olacaksınız.

Adaçayı antiseptik özelliklere sahip bir çaydır. Regl döneminin düzene girmesini sağlar. Vajinada oluşan bakterileri yok eder ve adet sancılarını azaltır.

Regl döneminde ayaklarınızın sıcak olmasına özen gösterin. Gün içinde ayaklarınızın terleyip üşümesini engellemek için her akşam ayaklarınızı yıkayın. Epsom tuzu ve su karışımı içinde beklettiğinizde ayaklarınız rahatlamış olur ve ağrılarınız azalır.

Keten tohumu regl ağrılarına iyi geliyor Tıklayın !
Adet Sancılarını Azaltan Doğal Yağlar için Tıklayın !

Adet Sancılarını Hemen Geçirmek için Tıklayın !