Sigara içinde birçok sağlığa zararlı madde bulunduran bağımlılık yapıcı bir maddededir. Sigara içiyorsanız sigaranın zararlarını azaltan meyve ve sebzeler ile güçlü kimyasal maddelerin etkisinden daha kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Sigaranın vücutta kalıcı hasarlara ve hayati risk taşıyan hastalıklara neden olan en kısa süre içinde bağımlığından kurtulmanız gereken bir üründür. Sigara kullanıyor ya da sigarayı bırakmaya çalışıyorsanız sigaranın zararlı etkilerinden arınmak için düzenli olarak tüketmeniz gereken besinleri sıraladık.

Sigaranın Zararlı Etkilerini Azaltan Besinler

Portakal


İyi bir C vitamini kaynağı olan portakal sigara sonrasında tahribata uğramış olan hücrelerin onarılmasına yardımcı olur.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Ispanak, maydanoz, roka, tere gibi sebzeler antioksidan bakımından zengindir. Sigara tükettiğiniz dönemde oluşan kansızlık ve vitamin eksikliğine iyi gelir.

Elma

Sigaranın en çok zarar verdiği organ olan akciğerlerde yoğun bir hasar meydana gelir. Koah hastalığının engellemesi için günde bir elma tüketmeye özen göstermelisiniz.

Domates

Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Birçok kanser türü ile mücadele eder. Düzenli olarak taze domates tüketmeye özen göstermelisiniz.

Kivi

C vitamini açısından zengin olan kivi portakal gibi sigaranın zararlı etkilerinin azaltılmasına yardımcı olur. Sigara tüketimine bağlı oluşan cilt kırışıklıklarının azaltılmasını sağlar.

sigara_zararlarini_azaltan.jpg


Havuç

Vücuttaki zararlı molekülleri etkisiz hale getirebilen beta karoten açısından zengindir. Günde bir havuç ya da bir bardak havuç suyu tüketebilirsiniz. Akciğer kanserine karşı koruma özelliği vardır.

Bu besinler sigaranın zararlarının azaltılmasında etkidir ancak yeterli gelmez. Sigarayı en kısa sürede bırakabilmek için uzman yardımı almak için geç kalmayın.