Sperm mıknatısı nedir? Spermin yumurtayı dölleme kabiliyetini ölçen testtir. Tüp bebek tedavisinde yardımcı bir test. Sperm mıknatısı faydaları ve sperm mıknatısı yöntemi nasıl uygulanır? sorularına makalemizde yer vereceğiz.

Hyaluronan adı verilen yüksek molekül ağırlıklı bir madde kadınların yumurta hücrelerinin etrafında çevrilidir. Bu madde spermlerin yumurtayı döllemesini önemli ölçüde etkiler. Sperm mıknatısı testi ile erkekten alınan sperm örneği incelenip hyaluronan maddesine bağlanabilen sperm miktarını tespit etmektir. Ve bu tespit edilen sonuç ile sperm kalitesinin doğurganlık üzerindeki etkisini tespit etmeye yardımcıdır.


Sperm Mıknatısı Yöntemi Nasıl Uygulanır?

İlk olarak erkekten meni örneği alınır. Hazır bir HBA (sperm mıknatısı testi) kitindeki cam kesitin üzerine koyulur. 20 dakika beklenir. HBA kitinde bulunan hyaluronan maddesine tutunan veya tutunamayan sperm hücresine bakılarak test edilir. Dölleme yeteneği çok olan spermler HBA skorunu belirler.

sperm_miknatisi_nedir_faydalari_nelerdir_testi.jpg


Sperm Mıknatısının Faydaları Nelerdir?

Sperm mıknatısı testi öncelikle sperm kalitesini belirmeyi kolaylaştırır. Döllenme ihtimalini tahmin etmek için gerekli bilgileri sağlar. Özellikle bir kaç kez denenmiş tüp bebek tedavisi ve gebelik şansı yakalayamamış çiftlere uygulandığında kısırlığa neden olan sorunu daha iyi analiz edilmesini sağlar. Sperm mıknatısı ile yavaş ve şekil bozukluğuna sahip spermler ayırt edilerek sağlıklı yapıda spermler ile yumurta döllenmesi sağlanabilir. Tüp bebek başarısızlıklarında büyük oranda embriyo aşamasında gerçekleşir. Bu nedenle kaliteli ve sağlıklı spermler tespit edilerek embriyo aşamasında kolaylık sağlamaktadır. Bu yardımcı yöntemi tüp bebek tedavisindeki uzmanınıza danışmaktan çekinmeyin.

Tüp Bebek Özel Bölüm İçin Tıklayın !