Squalane Yağını Kimler Kullanabilir?

Squalane yağı cildinizi nemlendirmede etkilidir. Fakat çeşitli cilt tiplerine nasıl tepki verir? Öğrenmek için okumaya devam edin.

Squalane Yağını Kimler Kullanabilir?​

skulen_yagi_kullanimina_uygun_cilt_tipleri.jpg

1. Yağlı Ciltli Olanlar​


Squalane yağı, sebumunuzun doğal olarak bulunan bir bileşenine benzer. Böylece cildinizin yağ dengesinin korunmasına yardımcı olur. Bir bakıma cildinizi daha az yağ üretmesi için "kandırır". Komedojenik değildir ve ciltteki fazla yağın tedavisine yardımcı olur.

2. Kuru Ciltli Olanlar​


Squalane yağı, kuru ciltte doğal olarak nemlendirir ve nemi yeniler.

3. Hassas Ciltli Olanlar​


Squalane yağı yağlı değildir ve iltihap önleyicidir. Nazik yapısı ile hassas cildi yatıştırır ve tahrişi azaltır. Ayrıca cildinizi çevresel hasarlardan koruyabilir. Yağ, sedef hastalığı ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarını yatıştırmaya bile yardımcı olabilir.

4. Karma cilde sahip olanlar​


Hem kuru hem de yağlı olduğu için nemlendirici karma ciltler zor olabilir. Nem seviyelerini korurken hassas bir yağ dengesine ihtiyaç duyar. Squalane yağı, yağlı olmadığı halde yağ dengesinin korunmasına yardımcı olabileceğinden, bu tür cilt tipleri için mükemmel bir nemlendiricidir. Skualen yağının önemli faydaları olsa da bazılarında olumsuz etkilere de neden olabilir.
  • Beğen
Reactions: Caddy