Topuklardaki çatlakları engellemek için düzenli olarak ayak peelingi yapmalısınız. Nemlendirme çatlak oluşumunun önüne geçebilir. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra ayak havlusu ile iyi bir şekilde kurulamalısınız. Ayaklarınızdaki çatlamaları yok etmek için sizin için hazırladığımız doğal tarifleri deneyebilirsiniz.

Ayak Çatlamalarını Yok Edin



topuk_catlaklari_bal.jpg
Zeytinyağı Karışımı

Ayaklarınızın yumuşak bir dokuda olabilmesi için en iyi doğal nemlendirici olan zeytinyağını kullanabilirsiniz. Zeytinyağının içine biraz bal eklediğinizde yumuşatmak etkisinden daha fazla yararlanabilirsiniz. Bu karışımı her akşam ayaklarınıza uygulayın. Masaj yaparak topuk bölgenizi rahatlatın. 20 dakika sonra ayaklarınızı ılık su ile yıkayın. Kurulayın ve nemlendirin.

Vazelin ve Badem Yağı

Vazelin ayaklarınızın nemlendirilmesine yardımcı olur ancak aşırı çatlamamış ayaklarınızda badem yağı eklemek daha hızlı tedavi etmenizi sağlar. 1 yemek kaşığı vazelinin içine 1 yemek kaşığı badem yağı ekleyin ve topuklarınıza masaj yapın. Pamuklu çorap giyin. Bu karışımı akşam yapın ve sabaha kadar bekletin.

Avokado Yağı

Çok güçlü bir nemlendirici olan avokado yağını, doğal bir yumuşatıcı olan susam yağı ile birleştirin ve ayaklarınıza masaj yapın. Ayak tırnaklarınızın etrafında kuruma sorunu varsa iyi gelebilecek bir yöntemdir. Bu uygulamayı her akşam yatmadan önce yapın. Birkaç saat ayaklarınızda beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

Topuk Çatlamalarını Engellemek İçin

Ayaklarınızdaki çatlamaları engelleyebilmek için düzenli olarak peeling yapın. Ayak törpüleri kullanabilirsiniz. Ayak çevrenizdeki fazla deriyi temizledikten sonra iyi bir şekilde nemlendirin. Nem dengesi sağlanmamış ayaklar daha çabuk kurur ve çatlamalara neden olur.

Her akşam yatmadan önce ayaklarınızı yıkayın. Kış aylarında ayaklarınızı havalandırmayı unutmayın.

Topuk çatlaklarının en önemli nedenlerinden biri de ayakların duş sonrası iyi bir şekilde kurulanmamış olmasıdır. Ayak havlusu ile her yıkamadan sonra ayaklarınızı kurulayın. Havluda bakteri oluşmaması için temizliğine özen gösterin.

Ayaklarınızı dinlendirmek için epsom tuzu ve sıcak su karışımı kullanabilirsiniz. Rahatlayan ayaklarınızı duruladıktan sonra nemlendirin ve pamuklu çorap giyin.