Tüp bebek tedavisi kaç kez yapılır? Kaç Kez Denenir? Aslında 6 çiftte 1’i gebe kalmakta zorlanıyor. İnfertilite için uygulayabileceğiniz seçenekler mevcut ve tüp bebek tedavisi (IVF), çocuk sahibi olma şansınızı artırabilen tıbbi bir prosedürdür. Bu süreç, yumurta ve spermin bir laboratuvar ortamında birleştirilmesini içeriyor. Yumurtalar döllendikten sonra, tüp bebek uzmanları uterus içinde döllenmiş bir yumurta (şimdi embriyo olarak adlandırılır) yerleştirecek ve prosedürün başarılı olup olmadığını görmek için bekleyecektir.

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Kez Uygulanır?
Tüp bebek (IVF) prosedürü başarılı olana kadar devam edebilir. Prosedürün birinci veya ikinci döngüden sonra çalışacağına dair bir garanti yoktur. Aslında, prosedür hiç işe yaramayabilir. Ancak, tüp bebek yaptıran çiftlerin % 50’si başarılı oluyor. Bazı çiftler ilk denemeden sonra da çocuk sahibi olabilir, ancak büyük bir başarı yüzdesi yoktur. Bu nedenle denemeye devam etmek gerekebilir. Araştırma, çoğu çiftin hamilelik için yaklaşık 6 embriyo transferine ihtiyaç duyacağını gösteriyor.

Yaptırabileceğiniz tüp bebek sayısında bir sınırlama yoktur. Bu karar tamamen size ve tüp bebek uzmanlarına bağlıdır. Bazı çiftler 10’dan fazla tüp bebek yaptırıyorken, diğerleri ilk denemeden sonra durmaktadır. Karar tamamen sizin! Yaptıracağınız tüp bebek sayısına siz karar verebilirsiniz, ancak uygulama ile ilişkili maddi yetersizliğin farkında olmanız gerekir.

tup_bebek_tedavisi-600x237.jpg


Tüp Bebek İçin Yaş Sınırlamaları
Kadınlar menopoza girmediği sürece, gerçek bir yaş sınırı yoktur. 40 yaşlarındaki birçok kadın tüp bebek prosedürü yaptırabilir, ancak sonuçlar çok başarılı değildir. Avustralya ve Yeni Zelanda’da 40 yaş üstü kadınlara 10.000’den fazla tüp bebek yapıldığı bildirilmiştir. 40 ila 44 yaşları arasında bir bebek sahibi olma olasılığınız yaklaşık % 10 ila %15 olabilir.

Embriyo Sınırlamaları

Embriyo transferi sayısında sınırlama olmamasına rağmen, transfer edebileceğiniz embriyo miktarı sınırlıdır. Birçok klinik, uygulama başına sadece bir embriyonun aktarılmasını önermektedir. Bu, çoklu doğumları önlemek için uygulanır. Senelerdir, tüp bebek yaptıran kadınların ikiz bebek sahibi olma şansı çok yüksek bulunmuştur.

Tüp bebek prosedürleri ile ilgili tüm seçenekleri tüp bebek uzmanlarıyla birlikte gözden geçirmeniz gerekecektir. Tıp uzmanları, tüm seçenekleri anlamanıza yardımcı olacak ve size tüp bebek işlemi için adım adım yapacaklarınızı söyleyecektir. Tüp bebek döngülerinin sayısı tamamen size kalıyor.

Tüp bebek tedavisinde doğru bilinen yanlışlar için Tıklayın !

Tüp Bebek Tedavisi Ne Zaman Uygulanmalıdır? Tıklayın !

Tüp Tedavisinde Yaş Sınırı Var Mıdır? Tıklayın !