Tüp bebek tedavisinde başarıyı artıran faktörler nelerdir? İlk tüp bebek tedavinize başlamaya hazırlanıyorsanız veya başarısız bir tüp bebek uygulamasından sonra yeniden bebek sahibi olmak için aynı yöntemi seçecekseniz, başarı yüzdesini artırmak için yapabileceğiniz birkaç değişiklik ve ipucu olduğunu bilmeniz gerekiyor. Peki sizce gerçekten fark yaratıyor mu? Biraz daha derine inelim ve tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmak için neler yapılmalı bir göz atalım.

Tüp Bebek Tedavisinde Başarıyı Artırmak İçin Neler Yapılmalı?

Sağlıklı Olduğunuzdan Emin Olun

Genel sağlık durumunuz, başarılı bir embriyo transferi ve sağlıklı bir hamilelik şansını etkiler. Bu yüzden yapabileceğiniz en iyi şey sağlıklı bir yaşam sürdürmektir. Sigarayı bırakın, sağlıklı bir diyet yapın, ılımlı miktarda egzersiz yapın, varsa fazla kilonuzu vermeye çalışın ve daha fazla uyku uyuyun. Alkol almayın. Eğlence amaçlı uyuşturucuları unutun. Bu sıkıcı gelebilir, ancak bir aile kurma hedefiniz varsa, buna ulaşmanıza yardımcı olmak için hepsini yapmak zorundasınız.

Kahve Tüketim Miktarını Sınırlandırın

Yeni araştırmalar gösteriyor ki, kadınlar için günde beş fincandan fazla kahve içmek gebe kalma şansını olumsuz etkiliyor. Yani, işyerinde sıkıldıkça kahve içmekten vazgeçin ve her gün ne kadar kahve içtiğinizin farkında olun. Günde bir fincan (330 ml.) kahveden fazlasını tüketmeyin.

tup_bebek_Tedavisi_basariyi_arttirmak_icin_neler_yapilmali-600x400.jpg


Yaşınız Bir Faktördür

Tüp bebek yaptırmak için çok beklemeyin. Tüp bebek başarı oranları 35 yaşını geçtikçe azalır ve 40 yaşın üzerinde keskin bir şekilde düşüşe geçer. Bazı uzmanlar, 35 yaşını geçmiş 3 kadından 1'inin doğurganlık ile ilgili sorun yaşayacağını tahmin etmektedir. Çoğu kadın 40 yaşını doldurduktan sonra gebe kalmaya çalışmaktadır. 40 yaşın üzerindeyken, sağlıklı bir bebek sahibi olma ihtimalini artırmak için donör kullanmak isteyebilirsiniz.

Akupunktur Yaptırabilirsiniz

Akupunkturun stresi azalttığı gösterilmiştir. Biri akupunktur alanında ve diğeri de Endokrinolojik İnceleme Dergisi'nde yapılan iki yeni çalışma, tüp bebek yapıldığı gün akupunktur kullanıldığında yarar sağladığını gösterdi. Endokrinolojik İnceleme Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, polikistik over sendromlu kadınların ve bilinen bir fertilite nedeni olmayan ancak infertilite sorunları yaşayan erkeklerin de akupunkturdan yararlandığı bulunmuştur.

Sabırlı Olun

Eğer 30 ya da 35 yaşın altındaysanız, zamanla barışabilirsiniz. Gebe kalmak için iki yıldan daha az bir süredir uğraşan 35 yaşın altındaki çiftlerin yaklaşık yarısı, % 30'un üzerinde gebelik oranına sahiptir. Erkeğin doğurganlık sorunları varsa veya sizi tüp bebek yapmak zorunda bırakan bir sorununuz yoksa, yaşınız sizin lehinize olacaktır. Doğurganlık eğrisinin ortasında olabilirsiniz. Bu yüzden, eğer ilk tüp bebek döngüsü işe yaramazsa pes etmeyin.

Doğurganlık Tedavisi Hakkında Düşünmek

Bir tüp bebek uzmanı arıyorsanız veya tüp bebek yöntemiyle ilgili bilgi almak istiyorsanız, internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Eğer, internet üzerinden yaptığınız araştırmaların sonuçları sizi tatmin etmediyse, tercih ettiğiniz bir tüp bebek uzmanından randevu alarak; prosedür, riskleri ve ücretle ilgili bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam sürdürdüğünüz müddetçe tüp bebekte başarı şansı artacaktır.



Tüp Bebek Tedavisinde Başarıyı Arttırıcı Yeni Yöntemler Tıklayın !

AMH testi nedir? AMH Testi Ne İçin Kullanılır? AMH Seviyesi Düşük Çıkarsa Ne Olur? Tıklayın !

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Kez Uygulanır? Tüp Bebek İçin Yaş Sınırı Kaçtır? Tıklayın !

Tüp bebekte başarısız olunca ne yapılır? Tıklayın !